El col·lectiu Cistella Solidària organitzarà, el proper dissabte, 11 de juny, dotze hores de bàsquet al Nou Congost obertes a tothom. La iniciativa, que ja fa vuit anys que té lloc a Barcelona i que ha recaptat, en aquest període, uns 150.000 euros, es fa per recaptar fons en la lluita contra el càncer infantil i destinar tots els diners que es recaptin al laboratori de l'hospital de Sant Joan de Déu de la capital catalana.

D'aquest manera, com ha explicat el responsable de Cistella Solidària Jaume Font, la intenció és aconseguir que es formin 24 equips, amb un mínim de vuit persones per conjunt i sense un màxim. Cada participant haurà d'aportar 25 euros i també es podran fer aportacions al pavelló durant la jornada i oferir-se per fer de voluntari amb l'organització. L'incentiu és poder jugar durant una estona al parquet del Nou Congost i, sobretot, col·laborar en una bona causa.

Font ha explicat que han triat Manresa per la seva tradició basquetbolística i ha agraït el suport del president del Bàsquet Manresa, Jaume Arnau, i del regidor d'Esports, Jordi Serracanta, que ja s'han apuntat a la iniciativa. Les dotze hores es desenvoluparan entre les nou del matí i les nou de la nit.

Malatia poc comuna

Per la seva banda, la representant de l'obra social de Sant Joan de Déu, Glòria Garcia, ha explicat que "el càncer infantil no és una malaltia comuna. Només es dóna un cas per cada 200.000 que afecten els adults i, per tant, els diners van destinats a d'altres afectacions que es consideren prevalents". Les seves investigacions "sobreviuen en una gran part gràcies als ajuts privats. De les 25 persones que treballen al laboratori, 21 ho fan gràcies a aquestes aportacions i, per això, iniciatives com Cistella Solidària són tan importants per a nosaltres".

Tothom qui es vulgui apuntar des de ja a la jornada solidària ho pot fer inscrivint l'equip i fent l'ingrés dels diners a través del lloc web habilitat especialment per a aquest esdeveniment, www.congostencistella.org.