Cinc mesos després de la que va ser una salvació esportiva de rebot, Ibon Navarro torna a la seva ciutat. No ho fa amb l’aigua al coll com aleshores, però sí amb la situació esportiva preocupant i amb molts problemes físics a la plantilla. Avui no tindrà l’acabat de fitxar Brion Rush (lesionat a la cuixa), ni podrà disposar encara de Lluís Costa. El base titular, el serbi Cvetkovic, és possible que hagi de jugar amb una infiltració al genoll, i el relleu que tindrà és David Jofresa, que normalment juga a la lliga EBA, a les files del vinculat Martorell.

Román Montañez és probable que hagi de fer de director durant fases del partit, al qual arriba amb l’antecedent d’una setmana amb el virus d’una gastroenteritis. En els casos d’Andric i Cakarun ha estat l’esquena el que els ha limitat en els darrers dies. Almenys Pere Tomàs ja està recuperat completament de l’esquinç al turmell.

Amb gairebé tot en contra

L’entrenador manresà admet que la lesió de Brion Rush ha estat un contratemps vist el panorama de problemes físics, sobretot en les posicions exteriors amb Costa de baixa i Cvetkovic també amb unes molèsties al genoll que obligaran a infiltrar-lo per jugar avui. «Sí, no ha estat oportú. És una lesió al tendó, a la cuixa dreta, i pot estar de baixa entre dues o tres setmanes, quan l’havíem contractat per un mes». De cara al partit davant del Baskonia, Ibon Navarro declara que «és un d’aquells que tothom diu que no tenim res a perdre. És complicat, però l’experiència ens diu que contra els grans, davant de rivals molt superiors a nosaltres, és quan juguem millor. Almenys sí que voldria sortir de Vitòria amb unes bones sensacions de cara al nostre futur».

Sobre Luksa Andric, que en els darrers partits s’ha carregat aviat de faltes i ha jugat pocs minuts, Ibon Navarro opina que «és un jugador molt impotant per a nosaltres, és capital com es va veure en el triomf que vam aconseguir a Sevilla. Ell ha de ser conscient d’això i s’ha de protegir més de les faltes. Tot i els problemes que té a l’esquena, va millorant durant la setmana quan s’acosta el partit i hem de mirar de tenir-lo més minuts en pista».

Ibon Navarro manifesta que els seus jugadors, per intentar vèncer avui, han de fer «moltes coses bé. Ens caldrà aturar el seu joc en el camp obert, les pilotes que arriben als seus cinc i els seus quatres, els tirs dels exteriors, la velocitat dels seus bases... I en atac, haurem de tenir la capacitat de jugar davant la seva duresa quan agafen el nivell en la defensa que mostren en els partits de l’Eurolliga». Segons el tècnic de l’ICL Manresa, «per al Baskonia, el millor entrenament per afrontar el partit d’avui va ser a Belgrad».