Té un contracte temporal per dos mesos (el temps previst que hi ha de baixa per a Patrik Auda) però la il·lusió d'Igor Zaytsev és la de convèncer i poder quedar-se a l'equip fins a final de temporada. Ell és el quartr ucraïnès que passa pel Manresa. El primer de la llista, per ordre cronològic i pel que va demostrar al Congost, és l'ala Sergiy Gladyr, i el curs passat van ser al Bages Ruslan Otvertxenko i Maksym Sandul. «Els conec a tots tres. Amb Gladyr hem estat junts a la selecció i aquests darrers dies, abans de venir, he pogut parlar del Manresa amb Sandul que estava, com jo, a la lliga polonesa. M'ha parlat molt bé del club».

El jugador, de 27 anys, portava dues temporades a Polònia. El curs passat va ser a l'equip Rosa Rodom i en aquest exercici era a les files del Zielona Gora: «no té res a veure l'experiència d'un any a un altre. La campanya passada vaig estar molt bé, em sentia molt important al club. En canvi, en la lliga actual ni l'equip anava bé ni jo tenia minuts. Crec que el millor era poder sortir».

D'aquests primers dies que du d'estada i treball a l'ICL Manresa en diu que «em trobo bé, m'estic adaptant. He estat parlant amb el tènic, m'ha explicat els sistemes i la forma de jugar de l'equip».

Sobre quin és el seu estil de joc, afirma que és flexible i que depèn dels rivals i de les necessitats que tingui el seu equip en un moment determinat: «si sóc un quatre i puc jugar de cinc? Bé, el que miro és de tenir variants, prou recursos, per ser el màxim de productiu. En atac, em puc obrir cap a fora o bé acabar el pick'n'roll cap a dins. Si veig possibilitats puc llançar però si el meu marcador és lent, miro de portar-lo més cap al pal baix i

superar-lo per velocitat». Vist de prop, els seus 211 centímetres són força reals i dóna la impressió de ser un jugador amb capacitat per intimidar amb una envergadura prou considerable.

Del que serà el seu primer rival, l'Herbalife Gran Canària, encara no en coneix massa detalls: «fins aquest dijous no començarem a fer un estudi en detall del nostre adversari. Pel que veig és un equip que es troba a la zona mitjana alta de la classificaicó i estic segur que no ens ho posarà gens fàcil. Però entre tots hem de treballar dur per aconseguir la victòria».