«Ara diré una cosa molt manresana referida al president: aquest ens ha sortit bé». Eren les paraules amb les quals Valentí Junyent, l'alcalde de Manresa, va parlar de Josep Sàez un cop aquest va acabar el seu emotiu parlament d'agraïment, al saló de plens del consistori. Va ser després de tota la festa i dels parlaments dels jugadors al balcó. Va ser un exemple de la sintonia que ara mateix hi ha entre la Casa de la Vila i l'equip de govern i l'entitat esportiva més representativa de la ciutat, que va quedar reflectida el mes d'abril passat, quan es va donar a conèixer l'ajut econòmic que rebrà el Bàsquet Manresa els propers anys.

Els parlaments d'ahir a l'ajuntament van ser de complicitat, alegria i agraïment mutus. Sàez va explicar que «el setembre, quan vaig venir aquí, com a nou president, a parlar amb l'alcalde, li vaig dir que treballaríem molt fort per retornar l'orgull pel bàsquet a la ciutat. Només hem de veure les cares dels nens i nenes al pavelló després del partit de dimarts per veure que hem fet una bona part del camí».

Sàez va donar les gràcies de manera especial al patrocinador principal fins ara, ICL, que «no es retira, sinó que farà un pas al costat en aquesta nova etapa. Ens van ajudar sobretot l'estiu passat, quan vam baixar, i ha estat molt fàcil treballar amb ells». També va parlar bé dels treballadors del club, del consell, de l'afició i de la plantilla, juntament amb l'entrenador. Va afegir que «és el meu equip i ha estat fantàstic, i hauria dit el mateix encara que no haguéssim guanyat». El record més emotiu va ser per a la seva mare, asseguda just a davant. «A les escoles de negocis s'ensenyen valors com esforç, visió i temprança. Amb tu, els he pogut tenir a casa».

«No ho havia vist mai»

Abans havia parlat el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, que va explicar que «veig partits de bàsquet des que tenia sis anys fins ara que en tinc setanta. El que vaig viure dimarts al Congost, sobretot a la segona meitat, no ho havia viscut mai».

També van ser atracats els dos capitans, Lluís Costa i Jordi Trias, que no s'esperaven parlar. El primer va destacar el valor «del grup humà» format al vestidor i el segon, que «quan anava a entrenar i sentia el bot viu de la pilota, sabia que estàvem fent les coses bé». Per la seva banda, el tècnic, Diego Ocampo, va treure's importància i va dir que «he estat una peça més que ha treballat durant 45 dies per ajudar l'equip. Manresa és això, tothom ha de treballar per la seva banda per ajudar a tirar endavant la ciutat i la comarca. A més, també us he de dir que vosaltres també m'heu ajudat, ja que no passava el millor moment de la meva carrera».

Finalment, l'alcalde Junyent va ratificar «el compromís entre la ciutat, i l'equip municipal, i l'entitat per aconseguir que l'any que ve puguem tenir l'equip per 44è any dels 50 dar-rers a la màxima categoria». Va afegir que «l'altre dia vaig veure moltes imatges de nens i de nenes al Nou Congost celebrant la victòria. Necessitem que hi siguin perquè la base és molt important, però també ho és que el referent sigui tan amunt com sigui possible perquè tibi aquesta base, i la temporada que ve ho aconseguirem».