Els partits de semifinals entre el Morabanc Andorra-Divina Seguros Joventut (18:00 hores) i FC Barcelona Lassa-Baxi Manresa (20:00), obriran demà al Pavelló Barris Nord de Lleida la 39a edició de la Lliga Nacional Catalana ACB.

La competició, després de l'ascens del Baxi Manresa aquesta temporada, torna al seu format habitual del Final a quatre. La final es disputarà diumenge a les 20:00 hores, en el mateix escenari.

El FC Barcelona Lassa de Svetislav Pesic parteix com a favorit en busca del seu vint-i-dosè títol, que seria el dècim consecutiu.

Per als blaugranes serà el segon partit de pretemporada després de debutar, el passat dia 2, amb una derrota davant del Divina Seguros Joventut (62-65) en el torneig BBVA de Sant Julià de Vilatorta.

Pesic, que compta ja amb els sis fitxatges d'aquesta temporada: Chris Singleton, Jaka Blazic, Kevin Pangos, Kyle Kuric, Adam Pustovyi i Roland Smits, té les baixes de Kevin Séraphin i Adam Hanga, en la recta final de la recuperació de les seves lesions.

En el Baxi Manresa, que va debutar en la pretemporada guanyant el Morabanc Andorra (77-75), el seu nou entrenador Joan Peñarroya espera que l'equip es consolidi en el seu retorn a la lliga Endesa.

El tècnic manresà comptarà amb tres dels quatre nous fitxatges d'aquesta temporada: Ryan Toolson, Marko Lukovic i Pere Tomás. Álex Renfroe va arribar ahir a Manresa i no hi serà.

Té les baixes de tres jugadors més, els lesionats Justin Doellman i Álvaro Muñoz i Cady Lalanne, amb problemes de visat. S'espera que l'estonià Sim-Sander Vene, fitxat per un mes i mig, si pugui estar amb l'equip.

Els manresans aspiren a la seva setena final després d'aconseguir dues vegades el títol (1997 i 1999).

En l'altra semifinal, el Divina Seguros Joventut de Carles Duran, aspira a aconseguir el seu dècim segon títol, cosa que no aconsegueix des de 2008.

Després de l'arribada de Quincy Miller, que debutarà en la semifinal, comptarà ja amb tots els seus nous fitxatges: Dakota Mathias, Shawn Dawson i Conor Morgan, que han brillat en la pretemporada. L'única baixa és el pivot suec Simon Birgander, lesionat, i espera comptar amb Mrko Todorovic, que encara no ha decidit el seu futur.

Davant els verd-i-negres estarà el Morabanc Andorra que inicia un nou projecte a les ordres d'Ibon Navarro. L'equip no ha guanyat mai la Lliga Catalana, però ha disputat tres de les quatre últimes finals, perdent contra el Barcelona.

Aquesta temporada ha realitzat cinc fitxatges, Rafa Luz, Dylan Ennis, Michele Vitali, Reggie Upshaw i Shayne Whittington, ara lesionat.

Tot i així, el fet més important és que ha aconseguit mantenir a jugadors claus de la passada campanya com John Shurna, Andrew Albicy,David Walker, David Jelinek, Moussa Diagne o Oliver Stevic, que ahir va jugar els seus primers minuts després de la seva intervenció al tendó d'aquil·les.

L'equip andorrà va demostrar estar en un bon moment, guanyant a Les Escaldes el Pau Orthez francès per 100-79.