No ha estat aquest diumenge el dia per sorprendre el Reial Madrid. El Baxi s'ha presentat al WiZink Center sense el lesionat Corey Fisher i tmapoc no ha jugat Pere Tomàs, encara amb molèsties pel cop a l'espatlla rebut en el partit contra l'Obradoiro. Jordan Sakho ha sortit a la segona part i la notícia positiva ha estat el debut del santpedorenc David Òrrit que ha quallat una bona actuació, sobretot abans del descans quan ha estat revulsiu retallant una diferència adversa fins de 15 punts fins el 46-38 de la mitja part. Però a la represa només hi ha tornat a haver el color blanc i el Madrid s'ha imposat al final de 34 punts (91-57).

Peñarroya ha posat en el cinc inicial Lundberg de base acompanyat de Toolson, Álvaro Muñoz, Murphy i Zubcic, deixant en un principi a la banqueta un Cady Lalanne que durant la setmana havia passar un procés víric. Un triple de Zubcic i un bàsquet de dos de Lundberg han donat un primer avantatge al Baxi (0-5) que s'ha mantingut al davant fins un 9-11 amb cistella de Toolson. Però entre Llull, Yusta i Thompkins, els de Laso han xafat l'accelerador amb un parcial de 20-2 que ni l'entrada de Lalanne ha pogut aturar. El segon període començava amb un 29-16 en contra i el Manresa ha revifat amb un 0-7 culminat per un triple de Gintvainis. De nou el Madrid ha despertat i del 29-20 s'ha passat a un 44-29 quan un triple de Toolson i el nervi d'Òrrit han donat oxígen al Baxi. El base ha anotat quatre punts seguits i ha tret una falta al gegant Tavares i els del Bages han arribat al descans amb l'esmentat 46-38 en contra, només 8 punts per sota.

La sortida del Madrid dels vestidors ha tallat qualsevol il·lusió de remuntada. El Baxi ha aparegut amb els mateixos jugadors del principi, només amb el canvi de Lalanne per Murphy. El parcial advers, en aquest cas,ha estat de 15-2 que ha deixat el marcador en un 61-40 abans de l'entrada de Sakho. El tercer quart s'ha acabat amb un 69-44 i una anotació manresans de només 6 punts, de les més baixes en la història del club a la lliga en deu minuts. En el darrer capítol, el Madrid ha anat sumant però sense fer massa sang i Òrrit ha tornat a la pista a manca de set minuts per acabar amb un 73-46. Almenys, en aquesta part final s'han pogut sumar alguns punts i superar la barrera dels 50. La màxima diferència ha estat de -36 punts (91-55) ja en el darrer minuts. No era el dia del Baxi que, per primera vegada aquesta temporada, no ha pogut competir. L'equip ja ha de pensar en el partit de dissabte, al Congost, davant del San Pablo que és important per assegurar la seva plaça en zona de play-off, i serà molt important recuperar els seus jugadors lesionats.

Reial Madrid: Llull 9, Causeur 7, Yusta 17, Thompkins 13, Tavares 8 -cinc incial- Felipe Reyes 7, Deck 3, Campazzo 6, Carroll 12, Rudy Fernández 3, Taylor 4 i Prepelic 2.

Baxi Manresa. Lundberg 7, Toolson 7, Álvaro Muñoz 8, Murphy 9, Zubcic 5 -cinc inicial- Gintvainis 3, Lalanne 2, Sima 5, Jou 3, Òrrit 8 i Sakho

Àrbitres. Carlos Peruga, Martín Caballero i Esperanza Mendoza.

Parcials: 29-13, 46-38; 69-44 i 91-57.