El Baxi Manresa iniciava la temporada 2019-20 a la Lliga Endesa amb una meritòria victòria al Nou Congost davant l'Unicaja, un dels equips més potents de la competició (79-69). El base nord-americà Frankie Ferrari ha fet una gran actuació, especialment des de la llarga distància, anotant set triples d'onze intents i quedant-se a un sol encert del rècord del club. Ferrari ha anotat 25 punts, repartit deu assistències i ha acabat amb un total de 30 crèdits de valoració. William Magarity, Pere Tomàs i Jordan Sakho han estat els altres jugadors destacats per part local. Pels andalusos, Josh Adams, amb 20 punts, ha estat el més destacat.

Els triples de Ferrari marquen el primer quart (20-14)

Els triples de Ferrari marquen el primer quart (20-14)Els manresans dominaven en els primers minuts del duel, amb un Frankie Ferrari, que sortia en el cinc inicial juntament amb Jordan Davis, Pere Tomàs, William Magarity i David Kravish, molt encertat des de la línia de tres punts (amb tres triples al primer quart). El conjunt dirigit per Pedro Martínez ha anat, a excepció del 3-5 inicial, sempre per davant en el marcador i ha arribat a tenir fins a set punts de marge (16-9), que ha pogut mantenir fins el final del període inicial, al qual s'arribava amb un 20-14.

El Baxi augmenta l'avantatge al segon parcial (35-24)

El segon quart s'iniciava amb uns malaguenys molt desencertats en el llançament, gràcies, en part, a les bones accions defensives de Jordan Sakho, que col·locava dos taps consecutius. Posteriorment hi ha hagut un parcial de 11-2 favorable als locals, amb Ferrari de nou com a protagonista, ja que ha anotat dos triples més per situar una diferència de tretze punts (31-18). Després d'un minut demanat per Luis Casimiro, els manresans podien mantenir la diferència per arribar a la mitja part de l'enfrontament amb un còmode avantatge (35-24).

Al tercer quart es manté la dinàmica (58-43)

En la segona meitat la tònica no canviava massa, i el conjunt dirigit per Pedro Martínez fins i tot millorava el seu encert de cara a cistella, amb dos encerts més des de la línia de 6,75 d'un Ferrari que s'enfilava ja fins els 23 punts. Per contra, els homes de Luis Casimiro no trobaven la tecla per retallar diferències en l'electrònic. El Congost cada cop més vibrava amb el joc ofert pel seu equip, que ha entrat en els deu darrers minuts amb el matx molt ben encarrilat (58-43).

La victòria es queda a Manresa després d'un final una mica ajustat

En els deu darrers minuts, l'Unicaja augmentava la seva anotació i, amb el base Josh Adams com a un dels seus líders, forçava pèrdues de pilota als bagencs i no permetien que aquests acabessin de sentenciar el matx. En el darrer minut el Baxi ho passava malament, ja que els malaguenys perdien per sis i eren a punt de situar-se a només tres punts, però Adams fallava el triple i acte seguit cometia falta sobre Dani Pérez, que anotava els dos tirs lliures corresponents. Posteriorment, Ferrari arrodonia la seva gran actuació amb dos encerts més d'un punt i instal·lava definitivament la tranquil·litat a un Nou Congost que celebrava la primera victòria de la temporada.