El Baxi va pagar el mal percentatge de tir en els últims deu minuts i un parcial de 14-23 li va acabar costant la victòria contra un adversari poderós.

Aturant el cop inicial

El partit va començar com s'esperava, amb un bloqueig i continuació per a Shermadini. La defensa del Baxi va tenir molts problemes a l'inici per controlar Fitipaldo, i només Vaulet mantenia la cara a còpia de contraatacs (6-12). Pedro Martínez va fer sortir Sajus en l'equip titular, però frenar Shermadini era molt complicat, i entre ell i el base uruguaià obligaven Pedro Martínez a demanar temps amb 6-17.

Va respondre bé Dani Pérez, però un nou triple, ara de Doornekamp, allargava la diferència fins al 8-20, i aquesta encara creixia al 10-24 amb un contraatac de Fitipaldo. L'Iberostar mantenia onze punts (17-28) ja amb els canvis, però un triple de Mason i una falta a Eatherton va representar una jugada de cinc punts que es va quedar en quatre (21-28). A més, sense Shermadini els canaris no trobaven referències i Sima va escurçar fins al 23-28 a 33 segons. Un tir lliure de Guerra va deixar el 23-29 final.

Taules al descans

El segon quart va començar novament anotador i quatre punts d'Eatherton i un contraatac de Hinrichs reduïa fins al 29-32. El Baxi lluitava per evitar l'escapada amb un triple de Butterfield i ho aconseguia amb dos bàsquets més de Hinrichs (33-35) després d'una defensa que ofegava Marcelinho. Tot seguit, Joesaar empatava en una porta enrere.

El partit ja estava igualat. Fitipaldo anotava de tres sobre la possessió, però entre Sima i Vaulet no permetien que els insulars tornessin a obrir forat (39-40). Però el rival era fort i va fer falta una sola pèrdua de Hinrichs perquè la diferència es tornés a escapar fins al 39-44, amb Shermadini i Cavanaugh anotant.

El joc era una guerra de guer-rilles i el Baxi reigualava a 44 amb un triple de Dani Pérez i recuperava la pilota. Rafa fallava un triple forçat i l'Iberostar es menjava l'últim tir.

Petits avantatges

Sajus tornava a arrencar d'inici i a patir Shermadini. En la primera acció li anotava un bàsquet, però en la segona el lituà li provocava una falta i Vaulet, en una altra contra, donava el primer avantatge local (48-46) i el Baxi obtenia la seva màxima diferència del partit amb el 55-51 després d'un bàsquet de Mason.

L'avantatge es mantenia amb un bàsquet de Dani Pérez (57-53) i semblava que les coses es podien aclarir amb una lesió de Shermadini, que va acabar sent lleu, però tornava a aparèixer Fitipaldo amb un triple i un parell de pilotes perdudes van permetre una nova escapada forana (59-65). Eatherton treia una antiesportiva, anotava un tir lliure i Rafa escurçava fins al 62-65. A més a més, Joesaar provocava una falta d'atac i Sima completava un alley-hoop del mateix santpedorenc. A més, Eatherton completava la remuntada (66-65) poc abans del final del quart que donava esperances als manresans d'aspirar a la victòria final.

Falla l'atac

El quart final començava bé amb un triple de Joesaar (69-65), però els bases canaris, en small ball, empataven i una antiesportiva de Sajus a Doornekamp donava avantatge a l'Iberostar (69-73).

Pedro Martínez responia també amb dos bases i la sequera arribava a tots dos equips amb 71-73, amb dues faltes seguides d'Eatherton, que es posava amb tres. Un triple d'un fins llavors desaparegut Salin i un dos més un de Marcelinho eixamplava la distància fins a un preocupant 71-79 a 6.01. L'atac manresà no funcionava, tot i l'entrada de Mason, però el partit no estava perdut i Eatherton ho recordava (73-79). Però un nou triple de Doornekamp ho feia tot més difícil (73-82). Calia defensar i Dani Pérez reduïa (75-82) amb un tir curt, però Fitipaldo, imperial, assistia a Shermadini per a un 75-84 que semblava deixar-ho tot llest. Tot i això, el Baxi no es rendia. Dani Pérez tornava a escurçar (77-84) i l'equip recuperava la bola, però el base errava dos tirs assequibles i l'1 de 7 en triples de la resta de l'equip permetia un final tranquil als aurinegres.