El Barça va deixar el Baxi sense Copa en un partit que va dominar des de l'inici i que va acabar de rematar en el tercer període.

El Barça, amb la baixa d'última hora de Rolands Smits per paternitat, va buscar Calathes en els dos primers atacs i, sobretot, tallar línies de passada i defensar. El base grec va provocar problemes en Dani Pérez i va donar dues assistències a Higgins per al 2-8, amb un sol bàsquet d'Eatherton. Una antiesportiva del mateix base blaugrana al manresà va aturar una mica el ritme visitant, però els llançaments no entraven i dos tirs lliures de Pustovyi situaven el 4-10. A més, el Baxi perdia la setena pilota en cinc minuts i ja estava en bonus.

Quatre punts més de Higgins situaven la màxima diferència de 4-14 i, a més, Báez es queixava d'una nova lesió. El debutant a l'ACB Westermann cometia dues faltes seguides i Dani Pérez treia un 2+1 (7-14), però el Barça seguia molt còmode, amb bàsquet d'Abrines i tirs lliures d'Oriola (7-18) i implantava un small ball amb Hanga de quatre. L'entrada de Hinrichs i Sajus va dotar el Baxi de més potència interior i en el rebot d'atac, l'equip va defensar bé l'últim atac visitant i arribat al primer descans amb 13-22, des del 9-22 de segons enrere.

Sajus iniciava connectat el segon quart corrent amb un 2+1 (16-22) i el Baxi recuperava dues pilotes. A més, un rebot d'atac de Hinrichs reduïa fins al 18-22. Els bagencs havien aturat el ritme del rival però no anotaven de fora. Ho va trencar Janning amb un triple que completava un parcial de 12-0 (21-22) i enutjava Jasikevicius.

El partit estava estabilitzat. El Barça buscava l'alçada de Pustovyi i pressionava, però Tabu i Sajus mantenien la diferència (26-29). A més, Janning clavava el seu segon triple (29-31) i Dulkys i Dani Pérez perdien l'opció de capgirar el resultat. S'entrava en la fase més vistosa del partit, exemplificat amb un triple d'Abrines (33-40) i la resposta de Rafa Martínez (36-40), que tot seguit rebria una tècnica per simular una falta en un altre tir de tres. El Baxi ho estava fent bé, però no va poder aturar Kuric qui, amb vuit punts seguits, entre ells dos triples, establia un 38-49 excessiu per l'esforç local.

L'inici del tercer quart va ser una mica una disbauxa, amb rebots ofensius del Baxi i errades ofensives de tots dos tret d'un bàsquet de Vaulet i un de Higgins (40-51). El Baxi no aprofitava tantes opcions, tot i el tercer triple de Janning (43-53) i, a més, no podia aturar el nord-americà del Barça, qui amb un espectacular 2+1 resituava els tretze punts (43-56). Un contraatac de Kuric obligava Pedro Martínez a demanar temps amb 43-58. El Baxi ja havia perdut quinze boles però encara feia un parcial de 4-0 mitjançant Vaulet que feia demanar temps a Jasikevicius.

El Barça recuperava els quinze punts mitjançant Kuric i, tot i que Vaulet seguia fent mal, el duel estava a punt de trencar-se. El tram final del període es va interrompre més, però no els punts del mateix Kuric, que arribava a 20 i establia la màxima diferència (51-67). Un triple de Janning escurçava el resultat a dotze punts (57-69), però quatre tirs lliures de Kuric i Abrines tornaven a estirar la distància (57-73).

Ja era molt complicat que el Baxi pogués capgirar el resultat i, a més, un bon inici blaugrana a l'inici de l'últim període va provocar que la diferència cresqués fins als vint punts (59-79), que Pustovyi eixamplaria fins als 21 poc després (61-82). Encara faltaven set minuts que havien de ser una oportunitat perque el Baxi busqués una preparacio de qualitat per a propers partits, però també hi havia el perill de perdre per una diferència massa engruixida. Eatherton seguia fallant, però almenys el Baxi lluitava en atac.

En els últims minuts, el Barça ha donat relleus dels seus principals elements i ha fet entrar Badji i Caicedo. El Baxi, per la seva banda, introduïa Sima a la pista amb la intenció de rebaixar dels vint punts de diferència en contra després d'una màxima diferència de 26 (63-89). El gironí va aprofitar el temps i ha ofert la millor acció del partit en una gran esmaixada.

Pedro Martínez: «No hem pogut competir amb ells, ni en joc, ni en físic»

L'entrenador del Baxi, Pedro Martínez, va admetre que «no hem pogut competir amb ells, ni en joc, ni en físic. Han estat clarament superiors. Hem lluitat com hem pogut però no hem estat, ni en atac, ni en defensa a gust amb el que estàvem fent».

Sobre els problemes d'Eulis Báez, «és la mateixa lesió, al mateix lloc i està clar que no fa bona cara». De cara al futur, «hem de continuar treballant i tenim molta feina per davant i queda molt per treballar i patir».

Per la seva banda, Juampi Vaulet va declarar que «sabíem que seria molt difícil. En alguns moments hem jugat bé, però en d'altres ens ha faltat energia. Hem de tornar a mirar què hem fet i millorar les coses que no han sortit bé».

Per la seva banda, Sarunas Jasikevicius va afirmar que «hem fet un bon partit en línies generals. En alguns moments ens han dominat amb la seva duresa, perquè els equips de Pedro sempre juguen molt dur físicament, i amb molt rebot d'atac. Estava previst perquè tenim baixes, però quan hem aplicat la duresa necessària, hem dominat».