El Baxi Manresa ha anunciat la suspensió del partit diumenge contra el Barça després de detectar sis nous casos de covid a la plantilla de l'equip. Després de l'anunci ahir al migdia de la troballa d'un positiu entre els membres de l'equip, jugadors i staff tècnic es van sotmetre a les proves PCR per comprovar si hi havia cap altre cas. El resultat ha estat la detecció d'un brot de coronavirus que afecta un total de set jugadors.

Segons ha informat l'equip manresà en un comunicat, la plantilla ja s'ha posat a disposició tant de CatSalut com de l'ACB per seguir estrictament el protocol que calgui.

En conseqüència, el partit de la Lliga Endesa corresponent a la jornada 14 a la pista del Barça, que s'havia de disputar aquest diumenge a les 12:30, ha quedat suspès. D'altra banda, el Baxi Manresa té programat l'últim partit de la fase de grups de la Lliga de Campions contra l'Hapoel Jerusalem, dimecres que ve 22 de desembre, un partit que també podria suspendre's després dels positius confirmats aquest divendres.

La Lliga Endesa ha anunciat que aviat s'anunciarà una nova data per disputar la trobada. Davant l'anunci, clubs de l'ACB han desitjat la recuperació del club envers la situació. Entre ells, el Barça ha enviat ànims als manresans i ha expressat la seva voluntat de disputar el matx que haurien d'haver jugat aquest diumenge quan l'equip s'hagi recuperat.

El Barça també té un positiu a la seva plantilla, l'aler Nigel Hayes-Davis, detectat aquest dijous, hores abans del duel d'Euroliga contra el Panathinaikos, i que s'ha quedat confinat a Atenes.

Abans de fer-se el públic el comunicat que ha fet públic el brot dins de l'equip, aquest divendres a primera hora el tècnic manresà, Pedro Martínez, s'ha queixat de la situació en una breu piulada a Twitter.

Es tracta del primer brot entre els jugadors del club del Nou Congost des de l'inici de la pandèmia i la identitat dels jugadors afectats encara no s'ha donat a conèixer. La temporada passada hi va haver un positiu, però entre l'equip tècnic.

Quatre positius al CE Manresa

L'anunci del Bàsquet Manresa arriba tres dies després que un altre club de la ciutat, el CE Manresa, fes públic que quatre dels seus jugadors havien donat positiu. Dilluns, els quatre futbolistes estaven aïllats i sense afectació greu, mentre que la resta estava l'espera de saber si hi havia més jugadors infectats. Així mateix, es va sol·licitar a la Federació Catalana de Futbol l'ajornament del partit de la Tercera Divisió RFEF previst per aquest dissabte a Peralada.

Sis casos a la plantilla del Reial Madrid

A nivell estatal, les mirades se centren en el Reial Madrid, que aquest dijous ha confirmat que té fins a sis jugadors del primer equip de futbol positius de covid-19. Als casos ja coneguts de Modric i Marcelo, el brot de Valdebebas s'ha estès ara amb els nous positius de Rodrygo, Asensio, Bale i Lunin, a més del fill d'Ancelotti, Davide, que exerceix de primer assistent.