Segueix-nos a les xarxes socials:

El Baxi estrena el compte de victòries a la segona fase europea amb un triomf treballat (89-74)

Els manresans veuen com el Darüssafaka redueix l'avantatge de 18 a 4 punts, però no es descomponen al final

El Baxi - Darüssafaka, en imatgesChampions League Basketball

23

En un grup en què sembla que hi ha tres equips per damunt de l’altre, qualsevol comptarà. De moment, els favorits van guanyant els seus enfrontaments directes a casa i tots van derrotant el pobre Treviso. Aquest dijous, el Baxi ha superat el Darüssafaka per 89-74 en un partit que ha sigut una muntanya russa, amb una primera meitat molt bona, un embús al tercer quart i una recuperació final que dona quinze punts que poden comptar molt al final del Top-16. A més, el triomf serveix per trencar una miniratxa de dues derrotes seguides entre lliga i Champions.

Pedro Martínez ha optat per jugar amb Vaulet de titular per primer cop en el temps que fa que l’argentí va tornar a Manresa i Bako va ser l’objectiu de les primeres jugades de bloqueig i continuació del Baxi. És cert que el belga ha anotat els dos primers punts del partit, però ha tingut problemes amb la posició de Boothe a sota de la cistella i ha arribat a perdre tres pilotes. A més, el Baxi ha trigat a controlar McCullough, que ha anotat els nou primers punts del seu equip i ha mantingut la igualtat (10-9).

Però els manresans han obert els primers avantatges amb l’entrada a la pista d’un Yankuba Sima que ja ho ha fet molt bé a Bilbao i que aquest dijous ha trobat la cistella en les tres primeres accions ofensives que ha intentat (14-9). Tot seguit s’hi ha afegit un triple de Thomasson i la primera distància ja estava instal·lada en el marcador (17-9).

Augment progressiu

El Baxi no podia imposar un ritme excessivament alt, tot i que ho ha intentat a la mínima que podia, i el porto-riqueny Piñeiro ha trobat la cistella en dues ocasions consecutives. El tècnic local ja havia apostat amb la unió d’un base, Dani García, i Francisco i el francès ha anotat un bàsquet inversemblant des d’una cantonada per tancar el primer quart amb 21-13.

El segon període ha arrencat amb un triple de Dani Pérez i amb una garrotada catedralícia de Troy Sav a Moneke que ha provocat que el nigerià gairebé s’hi tornés. Després de la conversió de l’antiesportiva i d’una bona jugada de Valtonen, el Baxi ja ha guanyat de dotze (27-15) i ha ofegat els atacs d’un Darüssafaka molt erràtic en el tir i que ha perdut moltes boles (13 en la primera meitat).

Els turcs han comès una segona antiesportiva, ara del veteraníssim Güler, i el Baxi seguia eixamplant la diferència amb un bon tir de Vaulet (35-21). Tot i que el ritme no era tan frenètic com d’altres dies, el Baxi ha actuat com una trepanadora, defensant fort a darrere i colpejant amb contraatacs.

L’entrada de Sima no ha fet sinó fer més intens aquest domini. El gironí ha esmaixat un cop i ha anotat a mitjana distància, la nova marca registrada de la casa, per al 48-30 que McCullough i Dani Pérez han matisat al descans (49-31). Tot semblava sota control.

El descans no ha semblat provar al Baxi. El Darüssafaka ha sortit més concentrat en defensa, dificultat l’ofensiva local, i ha tornat a trobar un McCullough que ha aconseguit vuit punts seguits, per al 55-43. A més, el Baxi ha entrat en bonus de faltes, perdia pilotes i Caupain, amb un 2+1, i Güler, amb un bàsquet de qualitat, han rebaixat la distància psicològica dels deu punts (57-49).

Pedro Martínez ja havia demanat temps mort, però les coses no milloraven i, tot i una tècnica al tècnic Selçuk Ernak, una esmaixada de Piñeiro ha situat l’amenaçant 60-54. El tram final del període ha estat ple d’errades. Els àrbitres han ajudat amb una falta en atac a Olaseni i Bako ha aprofitat els tirs lliures, però Bootheha fet mal a la mitja volta i la distància al final del quart només ha sigut de set punts (63-56).

Pedro Martínez s'ha encomanat al retorn d’un Moneke clarament minvat físicament per imprimir una altra marxa al partit i, com a mínim, al minut i mig el Darüssafaka ja ha entrat en bonus de faltes. Però l’embús seguia i els otomans s’acostaven fins al 65-61. Francisco feia el millor, amb un triple, i el pitjor, amb una tècnica per simulació després d’haver provocat una falta a Caupain.

Els visitants han tingut opcions de rebaixar la distància, però no les han aprofitat i un altre canvi, posicionant Francisco de base i Thomasson de dos, ha donat més resultat en la pressió.

Moneke ha mantingut l’equip amb alguns tirs lliures i Bako i el base francès, aquest amb un triple, ha tornat a fer pujar la distància a més de dotze punts (76-64). En el tram final, els turcs ja no han sigut tan amenaçadors i el Baxi ha pogut augmentar la diferència amb un Vaulet molt millorat. Triomf necessari i ampli a Europa per seguir aspirant a tot.

Ja pots votar el millor jugador d'aquest matx.

Prem per veure més contingut per a tu