El monestir de Santa Maria de Serrateix es vesteix de gala aquest cap de setmana per celebrar les festes d'octubre amb activitats que han de servir per recordar, un any més, la fundació d'aquest temple religiós, datat del segle X, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

Dins d'aquests actes, avui, dissabte, hi haurà l'estrena de L'Oratori Pasqual, una obra amb textos de Neus Ballarà i Martí Just i amb música del mateix Martí Just. L'estrena serà aquesta nit, a les 21 hores, amb la participació de la Polifònica de Puig-reig, l'orquestra de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig i l'Orquestra de Cambra Camerata Bacasis, sota la direcció d'Emmanuel Niubò. En sortir, a la plaça, hi haurà torrades i vi bo per als assistents. Les localitats es poden reservar trucant als telèfons 938390529 i 620043558

Demà, diumenge, tindrà lloc l'acte central de la celebració: la missa commemorativa de la fundació del monestir amb la prèdica del pare Jordi Castanyer, monjo del Miracle, i amb els cants de la Coral Estel de Gironella. En acabat, es farà la benedicció de la capella del Santíssim, que s'ha restaurat recentment, tal com ja va explicar aquest diari. Per donar per finalitzat l'acte, la Coral Estel oferirà un petit concert abans de l'inici del dinar popular, que tindrà lloc al Palau de l'Abat.

L'organització dels actes és a càr-rec del Patronat d'Amics de Serrateix amb la col·laboració de l'Ajuntament de Viver i Serrateix, l'Ajuntament de Navàs i Martí Just.