Càritas Parroquial Berga podrà millorar els pisos d'acollida gràcies a la donació que Rotary Club del Berguedà farà a partir dels diners que es recullin a l'edició d'enguany del concert solidari Memorial Mossèn Ballarín.

El projecte de Càritas ha estat l'escollit aquest 2018 per ser el beneficiari de la iniciativa solidària que arriba a la dissetena edició. El concert es farà el proper diumenge 21 d'octubre a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga i els beneficis que se n'obtinguin aniran destinats a la proposta presentada per Càritas, el projecte guanyador entre les iniciatives que s'hi han presentat.

La presidenta de Càritas Parroquial Berga, Glòria Simon, ha explicat a Berguedà Setmanal que el projecte que han decidit presentar aquesta vegada és per poder actuar als pisos que l'entitat posa a disposició de persones que no poden pagar un lloguer i necessiten un espai per viure, entre els quals hi ha un pis d'urgència compartit amb el Consell Comarcal. L'objectiu és «dignificar» la vida de les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat. «En els darrers anys hem pogut fer actuacions de millora gràcies a les aportacions econòmiques d'entitats, particulars i moltes hores de voluntariat», ha explicat Simon, tot i que ha avançat que encara hi ha feina per fer per renovar les instal·lacions dels pisos. Concretament, els diners que es recullin del concert solidari aniran destinats a la substitució de les instal·lacions d'aigua, «que són molt antigues en gran part dels casos».

Antoni Aztarain, de Rotary Club del Berguedà, ha explicat que el col·lectiu continua apostant per donar suport al teixit social de la comarca amb un concert que ja està plenament consolidat i que enguany estarà protagonitzat per la Polifònica de Puig-reig, en l'any de la celebració del seu mig segle de vida. La coral berguedana és una habitual en aquesta cita solidària que organitza Rotary Club i en aquesta ocasió interpretarà una primera part amb cors d'òpera i peces d'autors catalans i una segona part amb una selecció de Cançó d'Amor i de Guerra.

Les entrades del concert tenen un preu de 15 euros i es poden reservar a l'Oficina de Turisme de Berga o comprar-les directament a la taquilla del teatre abans de l'inici del concert. Els diners que es recullin aniran destinats al projecte de Càritas, i és per aquest motiu que Aztarain i Simon demanen als berguedans la seva implicació. Com en les darreres edicions, col·laboren en la iniciativa solidària l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, a part de diversos particulars i empreses.