Les jornades de comunicació Fòrum 10 de Puig-reig tornen puntualment, com cada novembre, a la vila del baix Berguedà, i enguany amb un tema d'actualitat al damunt de la taula. Amb la pregunta La informació adoctrina? els ponents a la vint-i-vuitena edició del certamen intentaran explicar quina és la realitat que viuen els mitjans de comunicació tenint en compte el moment polític actual de Catalunya. Una de les particularitats de les jornades d'enguany és que els periodistes i comunicadors compartiran taula, en cadascuna de les sessions, amb una persona del món polític, per contraposar les opinions que es generin a partir del tema escollit.

«En els darrers mesos s'ha parlat molt que els mitjans manipulen, i que són una eina per convèncer la població de segons quines opinions», explica el director de Ràdio Puig-reig, Josep Genescà, alma mater de les jornades. «No és un tema nou, però últimament està damunt la taula i per això hem cregut que era un eix prou important per tractar a les jornades d'enguany», ha respost ell mateix. «Volem posar els mitjans al lloc on els pertoca, i ho farem durant les tres sessions», diu.

Aquestes conferències del panorama de la comunicació, impulsades per l'entitat Fòrum 10 i patrocinades per la Diputació de Barcelona -amb el suport de Ràdio Puig-reig, l'Ajuntament i la Generalitat-, a banda d'una llarga llista de col·laboradors, portaran una vegada més professionals del sector comunicatiu i de la cultura a Puig-reig amb l'objectiu de tractar temes d'actualitat i de generar debat sobre ells. Les sessions d'enguany tindran lloc a la sala d'actes Doctor Llaverias de Puig-reig els divendres 9 de novembre a les 9 de la nit i els dissabtes 17 i 24 de novembre a partir de les 7.

El director de Ràdio Puig-reig i el coordinador de Fòrum 10, Josep Genescà, ha explicat que les jornades mantenen la seva essència amb l'objectiu «d'acostar temes del món de la comunicació al públic general» i, a la vegada, «relacionant professionals del sector entre ells». El cicle va néixer per celebrar el desè aniversari de l'emissora local i al llarg de gairebé tres dècades ha servit per portar al Berguedà personalitats de la primera línia del panorama de la comunicació. Una llarga llista de noms al programa de mà acompanya un any més els convidats de l'edició d'aquest 2018. «Cada any ho dic, però el secret de tot plegat és que els mateixos professionals han tingut ganes de compartir la seva feina amb el públic, i el fet que des del principi hi hagués referents del món de la comunicació i el boca-orella ha fet que els periodistes i personalitats del món de la comunicació hagin volgut participar a les jornades», assegura Genescà, que ha recordat que «a les xerrades hi assisteixen veïns de Puig-reig i del Berguedà, però també persones de comarques veïnes i d'arreu del territori, perquè són sessions de qualitat».

Tres sessions

Enguany les xerrades s'iniciaran el proper 9 de novembre, en el marc dels actes de la festivitat de Sant Martí que celebra Puig-reig. La primera sessió, amb el tema Adoctrinament, anirà a càrrec de l'escriptora i col·laboradora de diversos mitjans de comunicació Empar Moliner, que en aquest cas estarà acompanyada d'Alba Camps, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.