07 de setembre de 2019
07.09.2019
Regió7

Berga vol superar les 200 donacions de sang amb una marató que estrena campanya

El Banc de Sang 'fitxa' quatre joves periodistes locals com a «sangfluencers» per ser la imatge de la jornada de recollida del proper dia 12

06.09.2019 | 23:19
Marc Canturri, Dani Perona i Pilar Màrquez amb els representants del Banc de Sang i responsables polítics

«Tu sí que ets important, converteix-te en sangfluencer» és el lema de l'edició d'enguany de la Marató de Sang de Berga, que té com a imatge quatre joves periodistes dels mitjans locals del Berguedà. La jornada, sense inter-rupcions de 10 del matí a 10 de la nit, serà el proper 12 de setembre a l'hotel d'entitats de la capital berguedana amb un objectiu clar: superar les 200 donacions que van registrar-se en l'edició del 2018. Gal·la Cortel, responsable del Banc de Sang i Teixits del Berguedà, fa una crida a la solidaritat dels berguedans «per recuperar les xifres d'anys anteriors».

Per aconseguir-ho, la campa-nya d'enguany –amb l'etiqueta #sangfluencer– està encapçalada per quatre periodistes berguedans: Alba Martínez, de Televisió del Berguedà; Pilar Màrquez, de Nació Berguedà; Marc Canturri, de l'Aquí Berguedà; i Dani Perona, de Regió7, que s'han convertit en la imatge de la iniciativa. «Hem buscat persones que estan al peu de la notícia sempre, i que arriben a les cases de tots els berguedans a través de les notícies que escriuen als seus mitjans; i per altra banda, també hem volgut que siguin joves, perquè realment costa que la gent més jove vingui a donar sang a la comarca i en general», recordava Cortel.

Els responsables de la campa-nya fan una crida perquè, a banda dels periodistes, els ciutadans facin difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials. «Tots fem servir el whatsapp i tenim grups d'amics i familiars», assegura Cortel. «El repte és que tots ens convertim en sangfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia», diu.

La portaveu de l'Associació de Donants de Sang del Berguedà, Mercè Codina, i el regidor de Drets Socials de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, esperen que la resposta dels berguedans sigui positiva. «L'objectiu és superar les 200 persones, però continuo pensant que la xifra és molt petita per ser Berga, amb prop de 17.000 habitants», opina el regidor. Segons les dades, durant el 2018, al Berguedà van donar sang 939 persones, i d'aquestes donacions 536 van ser a Berga, el que suposa que van donar sang 34 de cada 1.000 habitants. De moment, aquest agost s'han fet campanyes en altres punts del Berguedà «amb una bona resposta que esperem que creixi amb les donacions de Berga», afirma.

Per donar sang cal tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. No cal estar en dejú i, en el cas d'aquesta marató, s'hi pot anar durant tot el dia, des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook