La Policia Local de Berga ha programat una sessió dedicada a la defensa personal que es portarà a terme el dissabte 5 d'octubre, al pavelló d'esports municipal. Segons han explicat fonts del consistori berguedà, es tracta d'una jornada adreçada a dones i transsexuals per promoure el coneixement d'eines i recursos relacionats amb la seguretat personal, a través de l'aprenentatge de tècniques de prevenció i actuació davant d'una situació d'agressió.

La formació consistirà en exercicis pràctics «per afavorir la confiança de les dones i respondre de manera ràpida i eficaç davant de la vulneració de la seguretat personal».

La sessió serà gratuïta i estarà impartida per Vanessa Muñiz i Víctor Velázquez, dos agents de policia especialitzats en l'àmbit de la formació sobre seguretat i defensa personal. Les places per assistir al curs són limitades i, per això, caldrà inscriure-s'hi prèviament a través de l'adreça de cor-reu electrònic montanabq@ajberga.cat.

Les persones interessades a participar-hi han de ser més grans de 16 anys, i en cas de tenir menys de 18 anys serà necessari presentar una autorització del pare, la mare o el tutor legal.

La formació sobre defensa personal organitzada per la Policia Local de Berga començarà a les 10 del matí i tindrà una durada aproximada de tres hores.

La sessió té el suport de la regidoria de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva de l'Ajuntament de Berga i de la campanya Vull la nit!