18 de gener de 2020
18.01.2020

Gironella estrena el primer cicle cultural amb set espectacles al nou Local del Blat

La vila enceta, demà, una nova edició del Culturitza't amb una programació de música, teatre i màgia per a tots els públics

17.01.2020 | 20:18
Lluís Vall, regidor de Cultura, i Samuel Mateos, tècnic del consistori, al renovat Local del Blat de Gironella

Gironella vol convertir-se en un punt de trobada cultural i atraure públic de tota la comarca amb l'estrena de la primera temporada estable cultural al Local del Blat, després de la seva renovació l'any passat. El consistori redobla l'aposta amb la nova edició del Culturitza't, que inclou set propostes diferents per a públics diversos amb la mirada fixada en els infants i els joves i amb l'organització del primer festival de màgia del Berguedà.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, i el tècnic de Cultura, Samuel Mateos, han fet públiques aquesta setmana les novetats d'una programació que comença demà i s'allargarà fins al juny. En total, set espectacles diferents que tindran com a escenari únic el renovat Local del Blat, amb una capacitat per a dues-centes persones. Vall es mostrava satisfet de presentar aquesta primera programació estable, després d'haver ofert ja, en els darrers anys, diverses propostes culturals «però sense les possibilitats que ens garanteix el nou Local del Blat, preparat amb els requisits tècnics que demanen aquests tipus d'espectacles». El consistori vol consolidar aquest cicle cultural que, a partir del setembre, també s'ampliarà amb propostes que tindran lloc a l'església vella, que està en obres.

Amb la nova programació, el consistori busca atraure al Blat tot tipus de públic i de tota la comarca, amb una crida especial al col·lectiu infantil i jove, per al qual també s'han programat propostes específiques. El cicle obrirà portes demà, diumenge, amb l'espectacle Concerto a tempo d'umore del manresà Jordi Purtí i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. En el capítol de música també hi haurà la presència de Paula Valls, que estrenarà el seu darrer treball, I am. El públic infantil tindrà la seva sessió el dissabte 1 de febrer, amb Italino Grand Hotel, i per als joves es proposa un parell de sessions, que també estan obertes al públic general, com són Party Game! T'atreveixes a jugar?, ideat pels manresans Ivan Tapia i Xevi Victori, on el públic es converteix en protagonista; i un espectacle de mems i monòlegs del qual es donaran els detalls més endavant.

Per primer cop, el Culturitza't s'endinsa en el món de la màgia amb l'organització del primer festival d'aquesta disciplina al Berguedà. «Sempre intentem innovar i volem ser pioners a la comarca en el tema de la màgia», va dir Lluís Vall.


Aposta per una estrena local

A més a més, la programació també inclou l'estrena d' El silenci dels telers de la gironellenca Maria Casellas, que es podrà veure posteriorment al Kursaal de Manresa i a El Maldà de Barcelona, entre d'altres. Casellas proposa un espectacle que parlarà de les vivències a les antigues colònies tèxtils, basat en el llibre homònim d'Assumpta Montellà i que té la col·laboració econòmica de l'Ajuntament de Gironella.

Les entrades ja es poden comprar de manera anticipada al preu de 8 euros a través del web www.entradium.com/gironella o a través de l'aplicació de Gironella. A més a més, estaran a la venda a taquilla, al preu de 12 euros. Per altra banda, a través del nou perfil d'Instagram del Culturitza't s'oferiran promocions i sortejos per a cadascun dels espectacles.

Amb un pressupost de 25.000 euros, el més elevat des de la posada en marxa del cicle, l'Ajuntament de Gironella vol consolidar aquest 2020 la programació cultural al municipi i que esdevingui un referent per als municipis del voltant. Després d'aquesta primera oferta de sis mesos, la programació continuarà i, segons Vall, creixerà amb l'estrena de la renovada sala de l'església vella, que està en obres per potenciar-la com a espai cultural.

L'objectiu de l'actual equip de govern amb aquest projecte cultural és continuar oferint aquest equipament del nucli històric com a escenari de propostes, principalment musicals. «És una sala que funciona molt bé i que encara ho farà més un cop s'hagin finalitzat les obres de remodelació, que ens permetran disposar de més recursos tècnics», destacava. És per això que en aquesta edició hi ha menys propostes musicals amb la voluntat que, després de l'estiu, es pugui potenciar aquesta disciplina amb la programació de més actuacions de petit format a la nova sala de l'església vella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades