Si a l'agost plou de forma regular, la temporada de bolets de tardor podria ser bona, després que el juliol ha estat generós en precipitacions, especialment al Berguedà i la Cerdanya. Tanmateix, tota aquesta saó que han suposat les pluges per al sòl dels boscos podria ser del tot estèril si no plou de forma sovintejada aquest mes, sobretot tenint en compte les elevades temperatures d'aquests dies, que, d'altra banda, són pròpies de la canícula estival.

El boletaire i director de la Fira de la Tòfona del Berguedà, Pere Muxí, ha explicat que "les pluges que ha fet al juliol són del tot insuficients per garantir els bolets de tardor". Malgrat que ha plogut i molt, aquest mes també ho ha de fer perquè els bolets de la tardor neixin i creixin. Ha posat com a exemple que a Berga no plou des del dia 19 de juliol, el dia de la forta tempesta que va provocar danys a infraestructures com al carrer Sardana. Des d'aleshores no ha plogut més a la capital berguedana i les temperatures estan superant els 30 graus. "Passar tants dies sense pluja i amb aquestes temperatures tan altes" no va bé per a la naixença de bolets perquè les condicions del sòl no són les adequades perquè creixin. Per això, Muxí assegura que "si no plou a l'agost, al setembre no hi haurà" els apreciats rovellons, entre altres bolets.

El fet que enguany hi hagi hagut una primavera fresca, amb abundants pluges, ha fet endarrerir l'inici de la temporada de bolets d'estiu, amb resultats irregulars, però que ara va a la baixa a causa de les altes temperatures. Així ho explicava, ahir, a aquest diari el boletaire baganès Josep Maria Artigas. Fa una setmana va trobar uns 16 quilos de ceps i ahir la quantitat ja va ser inferior, al voltant de 6. N'explicava el motiu: "ara fa uns quants dies que no plou i alhora fa molta calor", unes condicions que no agraden als bolets. A banda dels ceps, també s'han collit rossinyols, un altre bolet propi de començament d'estiu.

A l'àmbit d'influència de Regió7, els ceps es poden trobar bàsicament a les comarques de la Cerdanya i l'Alt Urgell, mentre que els rossinyols es poden trobar al Berguedà.

El president de la Penya Boletaire de Berga, Jesús Perarnau, creu que la temporada de tardor "pot ser molt bona" si a partir d'ara "va fent ruixadets" per tal de mantenir la humitat del sotabosc. En tot cas, Perarnau és optimista, perquè l'any passat per aquestes dates no havia pas plogut tant com ho ha fet aquest juliol.