Segueix-nos a les xarxes socials:

La Patum rep 70.777 euros en subvencions de la Generalitat

Cultura els ha concedit per tal de poder tirar endavant diferents iniciatives relacionades amb la festa

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha concedit quatre subvencions a l´Ajuntament de Berga i al Patronat Municipal de La Patum per tal de poder tirar endavant diferents iniciatives relacionades amb la festa gran de la Ciutat. La quantitat total d´aquestes subvencions és de 70.777€

La primera de les ajudes que es rebrà està dotada amb 44.706€ i es tracta d'una ajuda genèrica per a la celebració de La Patum, per tal de poder fer front a les despeses de caràcter ordinari que genera la Festa.

La segona de les iniciatives subvencionades és la restauració de la totalitat de la comparseria patumaire i la seva digitalització en 3D, fet que permetrà disposar de tota la informació possible de les comparses per tal d'evitar haver-ne de fer moltes. La partida destinada a aquesta actuació és de 7.144€, quantitat imputable a la línia d'activitats de cultura popular i tradicional i associacionisme organitzades per corporacions locals o entitats sense ànim de lucre.

La tercera subvenció que rebrà La Patum és per la creació del musical de Berga i La Patum, fons que s´ha començat a gestar a partir de la formació, l´any passat, del grup Quimserra, grup de treball a l´entorn de la música de La Patum i de Berga. Aquesta iniciativa serà dotada per la Generalitat amb 4.605€.

La darrera de les propostes subvencionades serà dins la línia d'edició de treballs relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana. La quantitat d´aquesta ajuda serà de 14.322€, que aniran destinats a la reedició del llibre ´Patum!´, una obra que fou editada per primera vegada l´any 2001.

Prem per veure més contingut per a tu