Segueix-nos a les xarxes socials:

Jaume Sastre representarà les Illes al Pi

Un dels actes de l'Aplec serà una gran V de 50 metres de llargada amb més de 1.400 persones

Jaume Sastre representarà les Illes al Pi

El professor mallorquí Jaume Sastre que va estar quaranta dies en vaga de fam per defensar una educació en català a les Illes serà un dels convidats estrella de l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la Diada del Pi de les Tres Branques, que es realitza aquest diumenge al Pla de Campllong, a Castellar del Riu.

Sastre serà el representant de les Illes Balears i Pitiüses a l´Aplec, que també comptarà amb la presència del politòleg i escriptor Roger Buch, en representació del Principat, i de l´historiador del País Valencià David Garrido. Aquests tres convidats, juntament amb el vicepresident de l´ANC, Jaume Marfany, seran els encarregats de fer els parlaments de l´acte institucional que organitza l´Ajuntament de Castellar del Riu, juntament amb l´assemblea a les 12.00 hores.

Anteriorment, l´ANC realitzarà una V gegant per reivindicar el dret dels catalans a votar el proper 9 de novembre. Aquesta escenificació comptarà amb la participació de 1.400 persones i tindrà una alçada de 50 metres per pal amb l´arbre emblema dels Països Catalans com a vèrtex central. Aquesta iniciativa de la sectorial berguedana busca donar sentit al fet de poder votar a la consulta sobiranista però, sobretot, criticar l´ amputació d´una de les tres branques el passat mes de maig.

Posteriorment, i com en anys anteriors, els Castellers de Berga faran una actuació davant de l´arbre, es llegirà el poema de Jacint Verdaguer, i es farà la tradicional ofrena a l´arbre centenari. Després dels parlaments, es cantarà l´Himne de Catalunya i començarà l´acte polític de l´Esquerra Independentista al Pi Jove, a pocs metres del Pi.

Prem per veure més contingut per a tu