Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà repara els carrers

El consistori ha rebut diverses ajudes de la Diputació de Barcelona per dur a terme les obres

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà repara els carrersdolors clotet

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà ha posat en marxa diverses obres per millorar l'estat dels carrers del poble. Segons el projecte d'obres, a què ha tingut accés aquest diari, "es tracta d'una actuació necessària de manteniment i conservació dels paviments existents en totes les places i carrers en què s'actua, que són de titularitat municipal". Les zones afectades són els carrers Nou, Hostal Nou, Estació, Carrilet i Camí Ral; la plaça Municipal i el passatge del Carrer Comerç.

El fet que, d'acord amb aquest document, justifica les obres és que a causa de les "inclemències meteorològiques molt acusades pel clima fred i humit de Guardiola de Berguedà", el paviment dels carrers i les places es degrada "amb un major grau respecte a altres poblacions" de la comarca i de tot el territori català.

Per combatre l'efecte del fred i la humitat sobre el paviment, s'han utilitzat un tipus de formigó i asfalt especials que resisteixen millor la potassa i les sals que s'han de llançar durant els mesos d'hivern per garantir la seguretat dels vianants durant les nevades i les glaçades.

Les obres tenen un cost total de 125.000 euros, amb IVA inclòs, que s'han finançat amb una línia de subvencions de la Diputació.

Prem per veure més contingut per a tu