Gironella celebrarà, el proper dimarts 8 de desembre, la fira de la Puríssima, una mostra nadalenca, d´artesania i tradició amb gran referència a la comarca del Berguedà. El mercat s'instal·larà als carrers i places del nucli històric de la vila.

Per a M. Àngels Sallés, regidora de Promoció econòmica, un dels puntals de la cita és el tast de blat de moro escairat, juntament a altres actes emblemàtics com la trobada de gegants i grallers, els concursos de fotografia i d´allioli de codony i el concurs de pessebres que enguany canvia la seva ubicació i es podrà visitar a la Casa Arxiu.

Una de les novetats d´enguany és l´Espai Cuina, que tindrà lloc a l´Església Vella, i on es faran demostracions culinàries de la terra i de temporada amb elaboracions tradicionals i contemporànies

També es podrà participar al concurs de fotografia a través d´Instagram i al concurs de fotografia digital que organitza el municipi.

El blat de moro escairat, protagonista

Totes aquelles persones que vulguin conèixer tot el procés del blat de moro escairat, tenen una cita aquest proper dijous, a les 20:30h a l´Església Vella on es projectarà un documental sobre el procés que segueix aquest aliment, des del camp fins al plat. A més, tot seguit, es podrà fer un tast de productes d´aquest tipus de blat de moro.