Segueix-nos a les xarxes socials:

Els gegants de La Patum al Catàleg de Gegants Centenaris

El llibre es presentarà aquest dissabte a Barcelona, en el marc de la mostra Som Cultura Popular

Les dues parelles de gegants de la Patum formen part del Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya que es presentarà aquest dissabte 23 de gener a Barcelona, en el marc de la mostra Som Cultura Popular.

Aquest treball ha estat editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i recull prop d´un centenar d´aquests alts personatges que per la seva antiguitat han esdevingut peces patrimonials a nivell nacional. El llibre, fruit del treball d´una desena d´investigadors coordinats per Lluís Ardèvol durant més de dos anys, recull una fitxa tècnica de cadascun d´aquests gegants al llarg de les seves prop de 300 pàgines.

Pel que fa a Berga, el treball ha comptat amb la col·laboració del Patronat Municipal de La Patum, que ha cedit imatges pel mateix. Les fitxes corresponents han estat elaborades per Albert Rumbo i Soler, historiador i gerent del Patronat Municipal de La Patum i la imatge de la portada, que inclou un detall dels gegants berguedans, és obra del fotògraf Manel Escobet, de Foto Luigi.

A l'acte de presentació, que serà a 2/4 de 5 de la tarda a l'Escenari de la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats de Barcelona, hi intervindrà Lluís Ardèvol, coordinador del llibre i Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu