L'Oficina Jove del Berguedà estrena nou emplaçament. Des d'aquesta setmana, l´equipament, que assessorarà els 5.560 joves del Berguedà en aspectes laborals i d´orientació acadèmica, ja funciona en unes noves instal·lacions més accessibles que s'han inaugurat oficialment aquest matí.

La Directora General de Joventut, Marta Vilalta, acompanyada pel president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i l´alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, han inaugurat aquest matí la nova ubicació de l´Oficina Jove del Berguedà. L´equipament, que fins ara estava ubicat al carrer Barcelona, 49, i compartia espai amb el Consell Comarcal del Berguedà, entra en funcionament als baixos del carrer Pere III número 5, un espai propietat del Consell Comarcal. Aquest nou lloc pretén oferir una millor accessibilitat i convertir-se en un punt de referència pels 5.560 joves de 15 a 29 anys, segons han indicat els responsables polítics presents a l'acte.

Durant la inauguració, el president del Consell Comarcal del Berguedà i conseller comarcal de Joventut, David Font, l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, i la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, han destacat la voluntat de convertir l´Oficina Jove del Berguedà en un «referent» per a les persones joves i ha animat a utilitzar-ne els serveis i els recursos disponibles.

L´Oficina Jove ofereix assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica (tramitació de beques, acreditació de competències professionals o itineraris formatius), laboral (inclòs el programa Garantia Juvenil), cerca d´habitatge, temes de salut i drogodependències, i informació sobre activitats d´educació en el lleure i associacionisme (com ara camps de treball, colònies, instal·lacions juvenils, o voluntariat).

L´horari d´atenció al públic del nou servei és de dilluns a divendres de 9:30 a 13.30 hores i dimarts, dimecres i dijous de 15.00 a 18.00 hores.

Una assignatura pendent

La posada en marxa d'aquesta nova seu era una assignatura pendent des de feia sis anys. Una de les principals novetats d'aquesta oficina de joventut és que aglutina, per primer cop, els serveis de joventut de l'Ajuntament de Berga amb els del Consell Comarcal del Berguedà. D'aquesta manera, ha assegurat Font, «es pretén reforçar el que ja es feia fins ara i arribar al màxim d'usuaris possible». Aquest nou emplaçament substitueix l'anterior projecte d'Oficina de Joventut que estava previst ubicar a l'antiga Escola d'Adults, al passeig de la Pau. Aquesta opció s'ha descartat en els darrers mesos i s'ha apostat per una nova ubicació més accessible i amb unes característiques més idònies per ocupar una oficina destinada a joves. A més, el cost per posar-la a punt ha estat inferior al que suposava el projecte inicial. La posada al dia de l'equipament ha suposat una inversió d'uns 10.000 euros per part del Consell Comarcal del Berguedà, que ha rebut la col·laboració de la Direcció General de Joventut.

En aquest nou espai hi treballen sis professionals que faran atenció presencial, tot i que l'objectiu és també poder resoldre dubtes de manera telemàtica. Durant el 2015 es van atendre un total de 2.800 joves a l'Oficina Jove del Berguedà i s'hi van realitzar més de 8.000 consultes.