El grup de Convergència, a l'oposició a Berga, creu que amb la seva proposta de reordenació de l'aparcament del centre sanitari, "i un cop pagada la inversió de condicionament de l'espai, encara donaria un benefici net de 40.161 euros", segons ha informat la formació en un comunicat.

Convergència, que en el seu dia va mostrar-se partidari d'un sistema d'aparcament més flexible que l'actual pel centre, aposta per "facilitar l'accés al pàrquing de vehicles particulars a la zona més pròxima del servei d'urgències de l'hospital" per "afavorir la rotació màxima de vehicles".

Convergència proposa un sistema de barreres automàtiques per accedir a la zona més pròxima del centre sanitari "amb tiquet de pagament a la sortida i amb una gratuïtat de 15 minuts". Segons fonts del grup de Convergència "aquest temps està pensat per fer la recollida de passatgers i sortir, o per altres gestions ràpides". A partir d'aquest temps gratuït, el cost de l'aparcament seria de 2 euros l'hora amb tarifa per minuts. "Si cal s'establirà un sistema de bonificacions per a persones amb dificultat de mobilitat", que ho hauran d'acreditar.

Segons la formació, "aquesta mesura ha d'anar obligatòriament acompanyada de l'obertura de la zona nord ja urbanitzada" i que està tancada sine die. Es tracta de l'accés previst al seu dia i que no s'ha materialitzat. "Aquesta zona nova s'ha de dotar amb el sistema de pagament per tiquet, tal com està funcionant actualment a la zona nord (7 hores a 0,50 euros i un dia per 1 euro)". Caldria establir un sistema d'obertura de barreres automàtic per a les ambulàncies. Fonts de CDC diuen que, segons els estudis que han fet, "aquest sistema és autosuficient i sostenible econòmicament".