Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga acollirà la primera fira dedicada a al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

La mostra Ambsense tindrà lloc el 18 de juny al passeig de la Indústria

Berga acollirà el dissabte 18 de juny al passeig de la Indústria la Fira Ambsense, la primera mostra de la capital berguedana dedicada a les persones que pateixen al·lèrgies i intoleràncies i als aliments o components que les provoquen.

Segons han informat des de l'Ajuntament, la Fira Ambsense neix amb l'objectiu de convertir-se en una plataforma estable de trobada que faciliti l'intercanvi d'informació i aprenentatges entre professionals, col·lectius d'afectats, familiars, i tothom que pugui estar-hi interessat. En aquest sentit, els objectius que es persegueixen són, d'una banda, «augmentar i aprofundir en el coneixement de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (detecció, tractament, recursos...), i de l'altre, afavorir l'accés a restauradors i productors que treballen amb un tipus d'alimentació adequada per aquest col·lectiu.»

Per tal de poder tirar endavant aquest projecte «amb el màxim rigor i professionalitat», des de l'Ajuntament de Berga s'ha comptat amb l'assessorament mèdic d'especialistes de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, així com també de les associacions de Catalunya, i portaveus dels col·lectius d'afectats, Associació de Celíacs de Catalunya, Associació d'Intolerants a la Lactosa de Catalunya (ADILAC), Associació Catalana d'Al·lèrgies Alimentàries Immunitas Vera i la Fundació Alícia.

En aquest sentit, tots els distribuïdors o productors amb certificat de productes aptes per a intolerants i al·lèrgics poden fer ja també la seva inscripció omplint la instància que es pot descarregar a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Berga.

Activitats prèvies

Com a activitats prèvies a la Fira cal destacar el cicle de formacions per a restauradors de la comarca, que comptarà amb dues jornades. La primera, 'Restauració sense gluten. Una oportunitat per fer créixer el teu negoci', es farà el proper 2 de maig al Pavelló de Suècia de Berga de 3/4 de 10 del matí a les 12 del migdia i comptarà amb tècnics de l'Associació Catalana de Celíacs, que abordaran les característiques de la cuina sense gluten (legislació, manipulació d'aliments, contaminació encreuada, protocols de seguretat...). La segona jornada, a càrrec de la Fundació Alícia i prevista pel 7 de juny, se centrarà en els al·lèrgens a la cuina i es treballaran temes com la identificació dels al·lèrgens, com adaptar les receptes, les precaucions en l'emmagatzematge, etc.

Aquestes jornades són gratuïtes i estan obertes a tots els restauradors de la comarca. Per a la primera, el termini d'inscripció acaba el proper dijous 28 i per la segona hi ha termini d'inscripció obert fins el dimecres 1 de juny. Per a més informació i inscripcions, tothom que hi estigui interessat pot dirigir-se a l'Ajuntament de Berga o a l'Hosteleria i Turisme del Berguedà.

Tenint en compte la importància de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, i de les problemàtiques derivades que van des de aspectes mèdics fins a socials o legislatius, des de l'Ajuntament de Berga es fa una crida a la màxima participació per tal de poder fer extensible a tota la població, i en especial a institucions i empreses, les necessitats de les persones afectades per aquest tipus d'intoleràncies o al·lèrgies, buscant una major implicació i conscienciació d'aquells sectors o institucions que poden intervenir en la millora de la qualitat de vida d'aquestes persones.

Prem per veure més contingut per a tu