La comparsa dels Gegants de Berga ha sortit al pas aquest dimecres durant la roda de premsa de presentació dels actes de celebració dels 150 anys dels gegants vells i els 125 dels gegants nous de la polèmica que s'ha generat a les xarxes després d'anunciar-se que el diumenge de Corpus els gegants faran un ball amb música de Bruce Springsteen.

El portaveu de la comparsa, Pere Gendrau, ha aclarit que es tracta d'un fet "puntual" i que s'han seguit tots els protocols perquè fos acceptat. De fet, ha anunciat que el Patronat de la Patum ho va aprovar per unanimitat. El portaveu de la comparsa considera que la iniciativa pot donar una projecció internacional a la festa i considera que la cançó encaixa molt bé amb el ball. Els altres actes que completaran l'aniversari seran la pujada a Queralt el 22 de maig i una exposició amb elements històrics a la sala del Casino.

Des que divendres passat es va fer públic que els gegants de la Patum ballarien amb la música d'una cançó de Bruce Springsteen, 'If I should fall behind', el diumenge de Corpus a la nit, les xarxes socials han bullit d'activitat, tant de partidaris de la iniciativa com també de detractors. Aquest dimecres a la tarda, durant la roda de premsa de presentació dels actes de celebració dels 150 anys dels gegants vells i els 125 dels gegants nous, la comparsa ha defensat la iniciativa i ha deixat clar que es tracta d'un fet "puntual" i que és fruit de la "bona fe". El seu portaveu, Pere Gendrau, ha dit que no s'han sorprès del ressò que ha tingut l'anunci, ja que "qualsevol cosa que s'introdueix al funcionament ordinari de la Patum genera debat".

Gendrau ha volgut deixar clar que tot el procediment s'ha fet amb total transparència i s'han seguit tots els protocols perquè l'acte fos acceptat. El portaveu de la comparsa també s'ha mostrat molt satisfet que la iniciativa hagi estat aprovada per "unanimitat total" del Patronat de la Patum, que està format per les comparses, però també per tots els grups polítics amb representació al consistori. Gendrau ha explicat hi ha un bon nombre de geganters que són seguidors de Springsteen i ha detallat que la cançó 'If I should fall behind' fa anys que l'entorn geganter la balla. A més, considera que s'adapta molt bé al ball dels gegants. En concret, la cançó que sonarà a la Plaça de Sant Pere està arranjada pel director i compositor berguedà Sergi Cuenca.

De la seva banda, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat que el consistori veu amb bons ulls la iniciativa i ha declarat que "si la comparsa ha cregut que era la manera de celebrar-ho, no hi ha res més a dir". Venturós, igual que Gendrau, també creu que la música "s'adapta perfectament" al ball dels gegants i creu que el músic Sergi Cuenca és una persona molt preparada per a fer-ne l'arranjament.