Salut a l'estiu. Aquest és el nom del programa d'activitats gratuïtes que promou l'Ajuntament de Berga en col·laboració amb l'empresa Alter Sport es duen a terme aquest juliol i l'agost per promocionar la piscina i promoure hàbits de vida saludables a través de l'esport tal i com ja va avançar aquest diari el 25 de juny. Es tracta de la primera vegada que l'Ajuntament ofereix una programació estable com aquesta a la piscina.

Aquest dimecres la regidora d'Esports Mònica Garcia i el responsable del gimnàs Alter Sport Albert Navarrete han presentat el programa. Les activitat són gratuïtes i es faran al recinte de les piscines a la zona enjardinada i al voltant de la piscina mitjana. S'han programat un seguit d'activitats per a diferents públics i edat. Per als joves d'entre 12 i 16 anys es farà zumba i kick boxing.

Per els adults i per la gent gran es farà aigua gym, zumba i outdoor training que consistirà a córrer per diferents punts del nucli urbà com parcs amb sortida de la piscina i sessions de pilates.

La regidora Garcia ha agrait la col·laboració d'entitats que s'han sumat a aquesta iniciativa el Gimnàs El Tossalet, el Club Esquí Berguedà, el Bàsquet Berga i l'Associació Mountain Runners. «Esperem que en els propers anys es pugui fer créixer».

Per la seva banda, Albert Navarrete ha destacat que volen «contribuir a la promoció dels hàbits saludables». I està content de la resposta que ha tingut l'estrena d'aquest programa abans de fer--ne difusió perquè aquests primers dies de juliol ja hi han participat forces persones.

A la programació d'activitats fixes i d'altres de puntuals s'hi afegeixen les que ja feien diferents entitats com el torneig de vòlei platja, mulla't per l'esclerosi múltiple, caminades i sopars a la fresca o xerrades sobre alimentació saludable.

La regidora Mònia Garcia ha explicat que «podria ser que s'hi afegissin activitats» perquè hi ha altres centres que s'han mostrat interessats a participar en aquesta iniciativa. Les activitats es promocionaran a través de les xarxes socials.

Entrada lliure si hi ha onada de calor

L'Ajuntament de Berga tornarà a obrir portes de la piscina municipal aquest estiu, com ja va fer el del 2015, si es produeix una onada de calor excepcional. La regidora Mònica Gracia ha especificat que es deixarà entrar gratuïtament a les piscines. Ha especificat que aquesta mesura es prendrà quan el Meteocat quan la previsió de calor del Meteocat sigui de color taronja o vermell.

Tot i que sigui gratuïta en cas d'onada de calor, enguany es donarà entrada, per tal de poder controlar la gent que entra al recinte i calcular bé que es compleixi l'aforament. El de la làmina d'aigua és de 250 persones repartides entre les quatre piscines. També hi ha un aforament per a la zona de platja. Quan al recinte hi hagi l'aforament màxim, no es deixarà entrar a ningú fins que no surtin usuaris ha especificat la regidora d'Esports.

D'altra banda, la regidora Mònica Gracia ha explicat que enguany hi haurà dues hores de socorristes al matí i també que la piscina serà la seu de les activitats infantils dels Elois. Hi hauran uns inflables.