Segueix-nos a les xarxes socials:

La Patum infantil del Centenari no es farà a Queralt per seguretat i complexitat logística

L'entitat debat dissabte si dóna el vist i plau que la celebració es faci l'1 de setembre a la plaça de Sant Pere

La Patum infantil del Centenari no es farà a Queralt per seguretat i complexitat logísticaARXIU/MIREIA ARSO

La Patum infantil del Centenari no es farà al santuari de Queralt el dia de la Gala, el 8 de setembre tal i com estava previst de fa mesos segons han confirmat a Regió7 Sergi Montaner president de l'Associació de la Patum infantil i la regidora de la festa Mònica Garcia. L'entitat que gestiona la celebració ha convocat una assemblea dels seus inetgrants per aquest dissabte per decidir si accepta fer-la l'1 de setembre a la plaça de Sant pere com a data alternativa.

La seguretat i la complexitat de la logística que caldria mobilitzar per fer la Patum xica al santuari berguedà com a cloneda dels actes de la Coronació són les principals raons que han portat a descartar fer la ballada dels menuts a Queralt segons es va acordar en una reunió celebrada dijous entre els representants de la Patum xica de la Comissió del Centenari i de l'Ajuntament i el patronat de la festa.

Sergi Montaner ha explicat que la plaça de l'església de Queralt on s'havien de fer les dues tandes de salts sense plens tal i com s'havia acordat al seu dia, té un aforament força limitat tal i com es va palesar quan els gegants van pujar-hi aquest juny. Portar 75 nens i nenes a Queralt per fer Patum hauria requerit també mobilitzar autocars i diferents serveis de seguretat com els Mossos o la Creu Roja per actuar davant de qualsevol eventualitat. A part 'indret presenta problemes d'accessibilitat per la presència de barreres arquitectòniques. Tot plegat ha fet que s'hagi optat per no fer la festa a Queralt.

Data alternativa: l'1 de setembre

La data alternativa que s'ha proposta i de fet l'única lliure dins de l'atapeït calendari d'actes del Centenari de la Coronació és l'1 de setembre a les 5 de la tarda a la plaça de Sant Pere. Aquest és l'escenari natural de la festa i fer els dos salts extraordinaris aquí seria molt més fàcil i facilitaria l'organització de la celebració ha admès Montaner. «És més fàcil fer-ho aquí baix».

Ara, l'assemblea de l'Associació de la Patum infantil que es reuneix aquest dissabte haurà de decidir si ratifica o no aquest canvi de data per dur a terem els salts de la canalla del Centenari. Sergi Montaner ha dit que el funcionament normal de l'entitat que gestiona la festa és assambleari i que reunir-se i «decidir entre tots què fem» és justament el que faran dissabte de la mateixa manera que ho fan quan han de prendre determinis sobre altres qüestions relacionades amb la festa

Prem per veure més contingut per a tu