Segueix-nos a les xarxes socials:

Les jornades de les colònies analitzaran enguany el fenomen de les migracions

Les migracions seran l'eix de la quarta edició de les Jornades de les Colònies Industrials, que se celebraran els dies 7, 8 i 9 d'octubre al Museu de la Colònia Vidal, Logos Berguedà de l'Ametlla de Merola i el Konvent de Cal Rosal. Els promotors han triat el tema de les migracions perquè justament aquests antics nuclis fabrils van ser terra d'acollida "per a persones vin-gudes d'arreu". Les jornades les van presentar ahir Jordi Vidal, del museu vidalenc, David Font, de l'Agència, Virginia Parramon, de Logos i Pep Espelt, del Konvent.

Les activitats s'iniciaran divendres 7 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre a Logos Berguedà amb la sessió musical titulada "L'Emigrant", en què es buscarà el sentiment de nostàlgia a partir de músiques de Verdi, Borodin, Zemlinski i Serrat. A 2/4 de 12 les activitats es traslladaran al Konvent amb una sessió musical de "Nostàlgia i enyor" via streaming. Ea7_dmZ (Míriam Casal) farà una actuació des de Manchester. Les jornades continuaran dissabte amb portes obertes i visites guiades a les colònies (l'Ametlla de Merola, Cal Vidal, l'església de Cal Pons, la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou i Cal Rosal) amb un bus que recorrerà aquestes colònies. A 2/4 de 7 la tarda, cal Vidal acollirà una visita teatralitzada que enguany recrearà l'arribada d'una família al nucli i un sopar a peu.

El diumenge 9 d'octubre tindrà lloc la sessió tècnica de les jornades amb la benvinguda de les autoritats i la taula rodona titulada "Migracions del passat i del present", en què participaran Anna Cabré, catedràtica de geografia humana i experta en demografia; Juanjo Mora, veí de l'Ametlla de Merola que va arribar d'Almeria quan tenia 10 anys; i Xavi Rossiñol, periodista berguedà. Per acabar es projectarà el curtmetratge El camí dels turons, que tracta sobre l'arribada d'un immigrant del sud a treballar a les mines del Berguedà.

Prem per veure més contingut per a tu