Quan fa poc més d'una hora i mitja que ha arrencat la concentració per mostrar el suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ja s'apleguen unes 150 persones davant de la seu judicial de la capital berguedana. Venturós ha estat detinguda pels Mossos d'Esquadra a 2/4 de 8h d'aquest matí al seu domicili per ordre judicial i ha estat traslladada als jutjats de la localitat.

Entre les persones concentrades hi ha una nodrida presència de regidors de la CUP del consistori berguedà, com Francesc Ribera 'Titot', Oriol Camps, Anna Alsina; i les exregidores Anna Maria Guijarro i Sílvia Armengou. També hi ha l'exalcalde de Berga Agustí Ferrer, a més d'Ermínia Altarriba (ERC) o Ramon Minoves (CDC). La concentració també ha aplegat d'altres representants polítics de la Catalunya Central, com Dionís Guiteras, alcalde de Moià i vicepresident de la Diputació de Barcelona; Adriana Delgado, diputada al parlament; o Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès.

Representants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga han acudit a la concentració davant els jutjats lluint estelades.

Passades les 10 del matí han arribat amb poca estona de diferència l'advocat de Monste Venturós, Benet Salelles, i Joan Coma, el regidor imputat de Vic. Davant dels jutjats Coma ha defensat que es respecti el «mandat democràtic, que aquí i era és mantenir l'estelada a l'Ajuntament». Ha citat la cançó «qu` volen aquesta gent que truquen de matinada», i lamenta que la conselleria d'Interior acati aquest tipus d'ordres. Coma també ha reclamat que «el govern ha de seguir el seu full de ruta i, per tant, la conselleria d'Interior no hauria d'acatar aquestes ordres», i que «és una acció antidemocràtica que recorda altres temps" i llavors ha citat la cançó».

{C}

17

Concentració de suport a l'alcaldessa de Berga Montse Venturós

Cap a 2/4 d'11h, ha arribat també el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que ha donat «tot el suport» a Montse Venturós, i ha demanat a la ciutadania «que prengui consciència d'aquests greus fets» i que vegi que la detenció «és un acte espectacular». Sànchez ha recordat que les les entitats sobiranistes han convocat una concentració el diumenge 13 de novembre a Barcelona perquè la ciutadania mostri el rebuig a la judicialització de la política. La concentració del 13 de novembre serà la primera de tot un seguit d'actes organitzats per les entitats que volen evidenciar el suport a les institucions del país contra el que consideren un "atac judicial" de l'Estat. Es pretén focalitzar en Forcadell, però també Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, els regidors Joan Coma i Montse Venturós i la resta de càrrecs electes i ajuntaments "perseguits".