L'historiador berguedà Albert Rumbo i Soler ha sigut un dels guardonats amb els premis BEST d'enguany, que aquest diumenge van ser entregats durant el transcurs d'un acte al Teatre Principal de Badalona. Rumbo és també el gerent del Patronat Municipal de La Patum.

Els premis BEST els atorga des del 2014 l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya en reconeixement pel foment dels valors de la cultura popular i tradicional en diferents categories com són el guardó a un personatge públic, a una empresa, a una entitat o associació o a un mitjà o iniciativa de comunicació.

En el cas de Rumbo, el jurat ha reconegut la tasca de Rumbo com a arxiver, i com autor de diverses publicacions, per a la difusió i conservació del patrimoni cultural català, en especial pel que fa a La Patum de Berga i al bestiari festiu.

Durant la gala, presentada pel científic divulgador Dani Jiménez, el meteoròleg badaloní Tomàs Molina fou nomenat Ambaixador del Bestiari Festiu 2017 en relleu de Rita Marzoa. Els altres premis d´enguany foren atorgats al Consell de la Festa Major de Vilafranca del Penedès per la capacitat d´organització d´una ciutat i de tot el seu teixit associatiu cultural; l'entitat Festiari, per la capacitat de difusió dels elements del patrimoni cultural català en forma de figura de goma per apropar les imatges als infants; i al Programa Mans de Catalunya Ràdio, per la capacitat de donar visibilitat a la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

A més, fou atorgada una menció especial, Premi BEST 2016 a l´estímul europeu, a les Amis de l´Anne de Bessan.