El diputat de la CUP Benet Salellas ha definit el conseller d'Interior, Jordi Jané, com «una de les peces més autonomistes del Govern» per no haver deixat «al marge» els Mossos d'Esquadra davant l'ordre judicial de detenció de l'alcaldessa de Berga Montse Venturós.

La dirigent berguedana va ser detinguda el 4 de novembre a 2/4 de 8 del matí a casa seva pels Mossos d´Esquadra, que van actuar com a policia judicial. La van traslladar al jutjat perquè declarés davant del jutge com a investigada per haver-se negat a retirar l´estelada del balcó consistorial a les eleccions del 27-S i el 20-D, fent cas omís dels requeriments en aquest sentit fets per la Junta Electoral després de denúncies de Societat Civil Catalana.

Ahir, en una entrevista a TV3, Salellas, que també és advocat de l'alcaldessa Venturós, va assegurar que la seva formació «no critica el cos dels Mossos» sinó el conseller d'Interior, al qual va definir com «una de les rèmores d'aquella antiga Convergència autonomista».

En aquest sentit, va dir que Jané és «una de les peces més autonomistes del Govern de Carles Puigdemont». Salellas va instar el departament d'Interior a «demanar a les autoritats judicials» que «deixin al marge els Mossos» en casos com el de Venturós, i va proposar que la justícia faci servir «altres cossos policials», com la Policia Nacional.