02 de març de 2017
02.03.2017
40 Años
40 Años

CiU demana al govern de la CUP que impedeixi el bateig de la plaça Ramon Vila Capdevila a Berga

Col.lectius llibertaris reivindiquen la memòria de lluitadors antifranquistes posant plaques amb els seus noms a carrers que ja en tenen

02.03.2017 | 21:34
Debat sobre la duplicitat de noms de carrers a Berga al ple aquest dijous

La polèmica per la duplicitat de noms de carrres a Berga ha enfrontat al principal grup de l'oposició de CiU amb el govern de la CUP al ple d'aquest dijous. El portaveu del grup convergent Antoni Biarnés ha instat a l'executiu a impedir que aquest dissabte es dugui a terme l'acte de bateig del carre del Balç com a plaça Ramon Vila Capdevila, el màqui fill de Peguera conegut com Caracremada. L'Ateneu Columna Terra i LLibertat i el Centre d'Estudis Josep Ester i Borràs han programat per aquest dissabte 4 de març una sessió de recuperació de la memòria històrica que inclou posar el nom del que està considerat el darrer maqui català a un espai de la ciutat que ja té un nom.
Aquesta serà la tercera vegada que els col.lectius llibertaris esmentats bategen amb noms de resistents i lluitadors antifranquistes carrers de la ciutat que ja tenen un nom. Aquestes accions han provocat l'obertura d'expedients per part de la policia local que s'estan instruint des de fa mesos i encara no s'han resolt. Així ho ha fet notar el portaveu de CiU . Antoni Biarnés ha demanat al govern que "si no els volen sancionar " després d'haver posat la segona placa del nom del carrer ho facin abans que la col.loquin. Ha assegurat que "la Policia Local ho pot impedir". Biarnés s'ha mostrat crític amb el que considera tebior del govern de la CUP davant d'aquestes accions dels grups llibertaris perquè "contravenen" l'ordenança de convivència . Així mateix ha demanat com estan els expedients sancionadors dels dos carrers que fa mesos que tenen dos noms tal i com ja ha anat informant aquest diari. Els expedients no s'han resolt.
L'alcaldessa Montse Venturós ha assegurat que "no hem frenat cap expedient" sinó que simplement la tramitació segueix el seu curs. "No m'ha arribat cap proposta de resolució" ha indicat explicant que els expedients segueixen el ritme que marca l'instructor del cas, la Policia Local. També ha matissat que "altra cosa és que considerem"que accions com les esmentades mereixin una multa ja que es tracta d'una acció per dignificar la memòria històrica de lluita contra el franquisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema