Un tercer cas de meningitis a la Catalunya Central afecta a un infant de Masquefa, a l'Anoia, segons ha pogut saber Regió7 a través de fonts mèdiques.

Joan Guix, secretari de Salut Pública, ha informat que l'infant ha estat traslladat a un centre hospitalari de Barcelona, on s'està investigant la malaltia que l'afecta. No s'ha precisat la seva gravetat ni si es tracta d´una afectació vírica o bacteriana.

El secretari de Salut Pública ha fet una crida a la calma perquè no existeix, segons ha apuntat, cap brot epidèmic ja que els casos detectats recentment "no tenen relació entre ells".

Joan Guix ha repassat aquesta tarda en roda de premsa els diferents casos de malaltia meningocòccica apareguts en els darrers dies a Catalunya. El primer dels casos, que va provocar la mort d'un infant al Pla de l'Estany, va experimentar una clínica compatible amb malaltia meningocòccica, tot i que les primeres proves biològiques realitzades no ha confirmat que es tractés d'un meningococ. Pel que fa al segon cas, que va causar la mort d'una nena a Manresa, les proves biològiques han demostrat que es tractava d'un meningococ de serogrup C. En aquest cas, Salut no té constància documental que l'infant estigués vacunada contra aquest bacteri. El tercer cas va afectar un nen d'un any de Berga.

Guix, però, ha reiterat la importància de la vacunació com a mesura que "salva vides", tot destacant l'elevada cobertura vacunal infantil que hi ha Catalunya. En aquest sentit, l'Agència de Salut Pública de Catalunya recorda la importància de complir amb el calendari vacunal en els infants per evitar malalties prevenibles. En concret, pel que fa a la vacuna contra el serogrup C del meningococ, aquesta té unes molt altes efectivitat i cobertura.