La Fira de la Xocolata i la Ratafia ha crescut en espai físic i en nombre de visitants. Si l'any passat la pluja va interrompre l'activitat, ahir dissabte el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, explicava que «la temperatura suau ens ha acompanyat durant tot el dia», i afegia que «la fira vol consolidar-se com un esdeveniment xocolater de referència».

La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Berga, el Casal Panxo i Berga Comercial, s'emmarca en el Mercat de Tardor de Berga i la celebració de la Festa de la Ratafia. Els organitzadors han volgut mantenir la unió de les dues iniciatives, així com fer créixer l'espai firal des del carrer del Roser cap als diferents eixos comercials berguedans, segons explica Eva Núñez, nutricionista i representant de l'entitat Berga Comercial El Vall.

Núñez, durant la xerrada sobre «Alimentació saludable i valors nutritius de la xocolata», va recomanar no fer-la coincidir amb els àpats principals «perquè disminueix les propietats nutritives d'altres aliments». Tanmateix, en petites dosis, és un aliment ric en minerals, calci i magnesi.

Una altra de les novetats d'aquest any va ser l'espectacle teatral al carrer Major. Els assistents van poder tastar xocolata i ratafia explicada pels productors de les parades distribuïdes pel carrer del Roser, que es van mostrar contents amb les vendes. La fira també va constar del 8è Concurs de Ratafia Artesana, a més d'activitats que van anar des de tastos de cacau, xocolata, ratafia i plats elaborats fins a una demostració de xocolateràpia i xocojocs, i el sopar popular i el concert.