Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Agència del Berguedà fomenta la creació de cooperatives forestals el 2018

Ha aconseguit una ajuda de 60.000 euros de la Generalitat per projectes singulars

L'Agència del Berguedà fomenta la creació de cooperatives forestals el 2018AGÈNCIA

L´Agència de Desenvolupament del Berguedà fomentarà la creació de cooperatives forestals el 2018. L´ens de promoció econòmica comarcal comença el projecte Forestal-Cop «un projecte integral, dirigit a fomentar la reactivació econòmica del sector forestal del Berguedà, i dinamitzador de l'ocupació per mitjà de la creació d´almenys una cooperativa de treball en l´àmbit forestal».

L´Agència ha aconseguit una ajuda del programa «Subvencions a projectes singulars de promoció de l´economia social i la creació de cooperatives i societats laborals», del departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb la direcció general d´Economia Social, el tercer sector, les cooperatives i l´Autoempresa de la Generalitat.

Gràcies a l´ajuda concedida, l´Agència facilitarà els recursos inicials per dur a terme aquest projecte i disposarà de 60.000 euros. S´invertiran en el lloguer de la maquinària forestal «mentre que s´aprofitaran recursos propis de l´Agència per la formació i l´assessorament de les cooperatives que es vulguin crear»

L´objectiu del projecte berguedà és crear «com a mínim una cooperativa de treball forestal, en la que l´Agència actuarà com a soci col·laborador aportant espais i continguts per la formació, suport en la gestió del projecte i l´aportació de maquinària forestal» han indicat fonts de l´ens.

Aquest acompanyament es realitzarà durant el primer any i, posteriorment la cooperativa o cooperatives «funcionaran de manera autònoma».

Fonts de l´Agència han explicat que «d´aquesta manera es pretén facilitar l´arrencada de noves empreses forestals que habitualment tenen un escull important en la necessitat d´ús de maquinària que té un elevat cost i que és difícil de sufragar amb els ingressos inicials».

Prem per veure més contingut per a tu