El motociclista Ruben Xaus (Sant Cugat del Vallès, 1978) seria el pilot de helicòpter-ultralleuger que diumenge va seccionar dos cables elèctric d'una línia de mitja tensió de 25.000 volts que van caure damunt de la C-16, segons ha confirmat aquest diari de fonts solvents. L'eix del Llobregat va estar tallat al trànsit perquè els operaris poguessin retirar els cables. No hi va haver danys personals.

Rubèn Xaus conegut motociclista que ha competit en Moto GP i Superbike està establert a Andorra. Tal i com ha informat Regió7 aquest dimarts, els Mossos d'Esquadra el tenen identificat gràcies als testimonis que diumenge el van veure quan va aterrar al pàrquing de vehicles de l'àrea de La Mata del pantà de la Baells i han pogut parlar amb ell sobre l'episodi d'aquest diumenge. El cas l'investiguen els agents de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria de la policia catalana.

Rubèn Xaus, no ha volgut fer declaracions.

Els fets van tenir lloc diumenge al matí. Un helicòpter-ultralleuger Robinson 22 conduit per Xaus va aparcar a l'estacionament de vehicles de La Mata. Va baixar i va anar a saludar a uns amics seus que es trobaven fent wake board a l'embassament de la Baells. En acabat va tronar a l'aparell i es va enlairar. Testimonis dels fets han explicat a aquest diari que volava a una alçada molt baixa per sobre de la cua del pantà del nucli de Cercs. Les mateixes fonts han explicat que just després d'enlairar-se va fer una maniobra brusca i que va ser aleshores quan va tallar els cables. El pilot va continuar la seva trajectòria.

L'helicòpter en qüestió dorm a un hangar de l'aeroport de La Seu d'Urgell.

Els Mossos han d'investigar per aclarir les causes i circumstàncies que han envoltat aquest fet i escatir si hi va haver o no conducta negligent per part del pilot de l'aparell