El Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments de Castellar de n'Hug, Fígols, Gironella, Guardiola de Berguedà, Montmajor, La Nou, La Pobla de Lillet, Puig-reig i Vallcebre han rebut una ajuda de 350.000 euros d'un pla de Foment de Turisme de la Generalitat. Aquesta subvenció farà possible inversions per valor de

787.878,41 euros. L'ajuda està emmarcada dins del projecte de la Diputació de Barcelona "Les Vies Blaves" .

La iniciativa que ha estat aprovada contempla tant actuacions en municipis on l'itinerari de la Via Blava del Llobregat hi transcorrerà físicament, com també en àrees d'influència. Fonts del Consell han explicat que «pot suposar un fort impuls per a l'oferta i els recursos turístics del voltant» Els diners rebuts de la subvenció són 350.000 i la inversió total prevista és de 787.878,41 euros.

El projecte que han redactat els ajuntaments i el consell comarcal contempla actuacions diverses, que han dividit segons les seves característiques. En un primer paquet de propostes, hi ha la creació de zones d'estacionament i serveis, com l'adequació de la zona d'aparcament d'autocaravanes a l'antic camp de futbol de Castellar de n'Hug; l'arrarranjament del parc de l'Escorxador del riu Llobregat, a la Pobla de Lillet; la creació d'una zona de serveis per a l'estacionament d'autocaravanes i vehicles, a Gironella i a Puig-reig.

En una segon àmbit, s'hi han presentat propostes per millorar i crear elements patrimonials ja existents, com l'adequació de la Mina de Petroli de Riutort, de Guardiola de Berguedà; les millores en el Centre d'interpretació de dinosaures de Fumanya, a Fígols; una intervencions patrimonials a Coll de Pradell, a Vallcebre; l'adequació de la segona planta del Museu d'Art del Bolet, de Montmajor; i la senyalització d'elements patrimonial a la Torre de Merola,a l'església romànica de Sant Martí i al Castell, tots tres a Puig-reig.

A més a més, s'ha inclòs en el projecte la creació d'itineraris temàtics: Un tomb per La Nou de Berguedà; i la Ruta Històrica i del Modernisme, la Ruta de l'Aigua del Llobregat, i la Ruta de les Fonts, les tres a Gironella.

L'any passat, el Berguedà ja va ser beneficiari del Pla de Foment de Turisme en l'àmbit esportiu i turístic per completar la rehabilitació del Xalet del Catllaràs i completar les infraestructures vinculades a l'estació de trail.