El departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya s'ha sumat al projecte Primer Sector Berguedà, que estarà liderat conjuntament amb el departament de Treball i l'Ajuntament de Berga. La iniciativa, impulsada pel govern de la CUP i amb el suport de la Generalitat des del principi, preveu incentivar la creació de llocs de treball en el sector agrari a la ciutat per potenciar el primer sector, tal com ja va explicar aquest diari.

La col·laboració entre totes dues institucions es va acordar en una trobada que es va portar a terme el desembre a Barcelona entre el secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, el director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Josep Vidal, el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, l'assessor de la consellera del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Nil Papiol, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera.

L'acord, que es materialitzarà en un conveni, arriba després d'un any de treball i de reunions amb els diferents agents econòmics i socials berguedans i també d'abast nacional per materialitzar la iniciativa. En aquest sentit, des de la Generalitat, existeix la voluntat que el projecte Primer Sector Berguedà es pugui estendre a d'altres territoris del país que comparteixen característiques socioeconòmiques, demogràfiques, geològiques i climatològiques similars a les del Berguedà.