L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians va anunciar, ahir a migdia, que demanarà al jutjat d'instrucció de Berga que sol·liciti l'extradició d'Abel Azcona perquè hi declari per un delicte de profanació i un altre contra els sentiments religiosos pel cas Konvent. Segons l'entitat cristiana, Abel Azcona «ha enviat una carta des de Colòmbia». Tanmateix, ahir a la tarda, el mateix Azcona va explicar en una entrevista a Catalunya Ràdio que era a Madrid, on avui ha de presentar el seu nou llibre. El mateix artista va fer un tuit al seu compte penjant el cartell de l'acte programat per a avui, a les 6 de la tarda a l'Fnac de Callao.

Per la seva banda, en el mateix comunicat esmentat, la presidenta de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, Polònia Castellanos, va titllar d'intolerable aquest comportament i va assegurar que «arribarem fins al final perquè aquestes actuacions no quedin impunes». Castellanos va anunciar que «si Azcona torna a evadir la cita judicial, sol·licitarem al jutge que li imputi a més un delicte d'obstrucció a la justícia».

L'entitat diu que les 242 hòsties consagrades que Azcona va fer servir el 2016 per formar la paraula pederàstia al centre d'art del Konvent de Cal Rosal «van ser sostretes de diverses eucaristies».

L'entitat, formada per advocats, procuradors, juristes, professors i estudiants de Dret, «defensa en l'àmbit jurídic els valors inspirats en el cristianisme».