El Berguedà ha estat nominat com a finalista dels premis Green Destinations a la categoria Best of culture & communities, pel seu treball en turisme sostenible. El jurat ha nominat la comarca juntament amb el Parc Arqueològic de Petra, a Jordània, i l'illa de Gozo, a Malta.

El premi Culture and Communities valora el lideratge global en la protecció de la cultura i la tradició, segons fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, i premia els territoris que involucren les comunitats locals, fomenten la preservació del patrimoni immaterial, la memòria comuna i la voluntat de protecció dels elements patrimonials actius per a la societat local.

El guanyador es farà públic durant la cerimònia que tindrà lloc a la fira internacional de turisme ITB de Berlín el pròxim 6 de març.

La comarca ja va entrar a formar part de les 100 destinacions més sostenibles del món segons la mateixa organització Green Destinations la tardor del 2018, a través d'una candidatura presentada per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà on hi ha representats tots els ajuntaments de la comarca. Ara ha estat seleccionada entre les tres millors destinacions dins de la categoria Best of culture & communities.