05 de març de 2019
05.03.2019

Gironella fa una crida a colles de municipis veïns a sumar-se a la rua del Carnestoltes

La festa de la disbauxa a la Perla del Llobregat es manté una setmana més tard per atraure més gent

04.03.2019 | 23:40
Gironella fa una crida a colles de municipis veïns a sumar-se a la rua del Carnestoltes

Gironella es prepara per viure el seu particular Carnestoltes a partir d'aquest dijous, una setmana més tard que a la majoria de municipis amb l'objectiu d'atraure la participació de colles i comparses de poblacions veïnes. Ahir, el regidor de Festes de l'Ajuntament de Gironella i membres de la Comissió del Carnaval van presentar la programació d'activitats per a enguany, que manté una estructura similar a la de les tres passades edicions, «perquè són actes que funcionen», va assegurar Vall.

Una de les principals novetats serà el canvi d'ubicació d'algunes activitats, tenint en compte que tant la plaça de l'Estació com el Local del Blat, que acollien alguns dels actes multitudinaris, estan en obres. D'aquesta manera, la rua infantil de les escoles que tindrà lloc el divendres canviarà el recorregut i finalitzarà a l'espai Sant Tomàs, mentre que la Glitter Party, que cada any aplega entre 300 i 400 persones de divendres al vespre, i el ball de disfresses «Gironella ho peta», de dissabte a la nit, es traslladaran del Local del Blat al pavelló d'esports.

Un dels espais que enguany agafaran més protagonisme és la plaça Pi i Margall, ja que serà on s'instal·larà la graderia perquè el públic pugui gaudir de les actuacions de les comparses. Enguany, la rua de dissabte a la tarda finalitzarà en aquesta plaça, i s'iniciarà davant de la biblioteca. Aquesta rua serà un dels actes més multitudinaris i en la qual s'espera la participació d'una vintena de comparses. Tal com va explicar Vall, entre la comitiva hi haurà quatre xarangues i dos carruatges de música, a banda d'un grup d'animació «per aconseguir una rua el més dinàmica possible». En aquest sentit, Vall fa una crida a les colles de municipis veïns que ja han celebrat el Carnestoltes a les seves localitats a inscriure's a la rua de Gironella. En els darrers anys, assegura el regidor, «la participació ha augmentat, tant pel que fa al nombre de comparses locals com de fora, així com en el volum d'espectadors».

Les primeres activitats se celebraran dijous amb l'arribada de la Perla i la seva comitiva i el concurs de mascotes, i finalitzaran diumenge a la tarda amb l'espectacle d'en Peyu. Divendres a la tarda també hi haurà un espectacle infantil per als més menuts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit