Veïns dels antics habitatges miners del nucli Sant Josep al terme de Cercs han reclamat que s'acabi la construcció d'una illa d'accés restringit per abocar-hi les deixalles. Aquesta és una instal·lació que s'ha començat a construir però encara no està acabada.

Als antics habitatges minaires de Sant Josep hi ha majoritàriament persones que hi tenen la segona residència. Els veïns que hi viuen permanentment es queixen de les bosses de deixalles llençades a terra on abans hi havia els contenidors. Uns contenidors que es van treure a l'octubre quan es va implantar el sistema de recollida del porta a porta a diferents pobles, entre els quals el de Cercs.

Segons ha explicat a Regió7 Manuel Méndez, un dels veïns afectats, la presència de porqueria a l'indret atrau fauna salvatge com senglars i teixons. A banda d'escampar la porqueria, la presència d'aquestes animals a tocar dels habitatges i de la carretera que mena a Sant Corneli suposa un risc per a la seguretat de les persones. Méndez es queixa que en el seu moment van denunciar aquesta problemàtica posant pancartes davant dels habitatges enganxats a la carretera «i ens van dir que s'arreglaria». Es va començar a construir una illa d'accés restringit per facilitar l'abocament de residus però «fa tres setmanes que l'obra està aturada»

Per la seva banda, Jesús Calderer, l'alcalde de Cercs, ha indicat que el Consell Comarcal, ens que gestiona el servei del porta a porta, «ens ha dit que acabarà de construir l'illa aquesta setmana». Calderer ha indicat que al municipi hi ha tres llocs on cal fer una illeta: els habitatges de Sant Josep, la Rodonella i el nucli de Cercs