Trinxar o picar la carn magra de porc barrejada amb cansalada, amanir-ho amb sal i pebre i pastar, embotir i lligar, fer-ho bullir a la caldera, deixar-ho refredar per després assecar-ho i penjar-ho en un espai refrigerat. Aquests són els passos que se segueixen per a l'elaboració del bull blanc. És un dels catorze processos que els visitants a la Fira de Maig de Berga d'enguany poden conèixer si passegen per l'exposició «Com fem el que fem. Processos productius del sector agroalimentari del Berguedà». L'espai central de la mostra està dedicat a la indústria agroalimentària i, amb una exposició molt visual, l'organització ha volgut fer protagonistes els aliments i productes locals que elaboren les empreses de la comarca.

El tastet, el fuet, la botifarra negra, el bull blanc i el pernil. El formatge fresc i madurat i els iogurts. El pa artesanal, les neules i les galetes. Els snacks. Els bolets deshidratats. La cervesa. I conserves de pèsol negre. Són els catorze aliments dels quals es descriuen els processos a través de catorze plafons amb dibuixos molt visuals. El contingut i el disseny de la mostra l'han treballat conjuntament l'empresa solsonina Raiels, amb Judit Pardos com a tècnica, i el dissenyador berguedà Salvador Vinyes, amb el suport de l'Ajuntament de Berga.

Per fer més amena la visita a l'exposició, un grup de científiques interactuaven amb les persones que observaven els plafons. Eren actrius de Tràfec Teatre que ambientaven la mostra i repartien snacks als que passejaven, elaborats a partir d'una matèria primera que es fa al Berguedà: el blat.