L'Agència de Desenvolupament del Berguedà posa en funcionament un Speed dating (cites Ràpides) per posar en contacte persones que busquen feina en el sector de l'hostaleria i la restauració aquells negocis i empreses que busquen treballadors.

En la jornada de Speed Dating que es durà a terme el 3 de juny a les 17.00h, les persones que busquen feina disposaran de 5 minuts per presentar-se a cada un dels representants de les empreses. D'aquesta manera d'una manera molt ràpida les persones candidates podran presentar-se a diverses empreses en una sola tarda i en primera persona als responsables d'aquesta. Al mateix temps, les empreses podran conèixer d'una manera ràpida a diferents candidats i extreure'n una primera impressió, que pot ser clau en possibles contractacions de personal que tinguin previstes.

Es preveu que en aquesta jornada hi hagi la presència de 10 representants del sector de l'hostaleria, que podran conèixer a 15 cadidats/es en una hora i mitja. Per tal de facilitar la presentació de les candidatures, des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà s'ha elaborat un conjunt de formacions específiques per preparar la presentació de les persones candidates. D'aquesta manera es realitzaran 3 formacions: Currículum per competències, entrevista per competències i elevator pich. Aquestes capsules formatives es desenvoluparan al llarg del mes de maig.

La rotació de personal en el sector de l'hostaleria i la restauració és molt elevat, la qual cosa suposa oportunitats laborals, però al mateix temps significa una demanda constant per part de les empreses. Amb l'aplicació d'aquest sistema de cites ràpides, que fins al moment no s'ha portat mai a terme al Berguedà, permetrà a les empreses conèixer a un volum important de treballadors/es potencials en molt poc temps.