Casserres serà de nou demà, diumenge, l'epicentre caramellaire de Catalunya. S'hi celebra una nova edició, i ja en són 38, de la Trobada de Caramelles que organitza el Grup Cantaire Sant Bartomeu, una entitat que actualment està formada per la coral infantil, la juvenil, la dels bastoners i cascavells i la coral Sant Bartomeu, que també integra una secció gastronòmica.

Les persones que formen el grup cantaire són de diferents edats i oficis. Durant la setmana, cadascú té la seva feina a la vila. Quan arriba el cap de setmana, totes tenen el mateix objectiu: fer realitat aquesta trobada caramellaire plenament consolidada.

Rosalia Ballús treballa a la peixateria de Casserres i des de fa molts anys canta a la Coral Sant Bartomeu. Ballús explica que «també treballo a la trobada, que és com el punt final de la temporada de caramelles». Comenta que fa tot tipus de feines en l'organització, «si convé ajudar la gent a pujar o baixar de l'escenari, o si s'ha d'anar a buscar el que faci falta, faig el que convingui. És un dia esperat perquè veus molta gent que fa anys que venen, que has anat coneixent i que són d'altres grups de caramelles».

Maria Rosa Romagosa és la directora tècnica de la residència l'Onada de Casserres i des de fa 16 anys, quan va anar a viure a la vila, forma part del Grup Cantaire Sant Bartomeu. Romagosa explica que «treballem tots en l'organització i fem el que calgui. Ara no soc a la junta però tots hi col·laborem». Romagosa explica que «aquesta és la festa que atrau més gent al poble i per al Grup Cantaire Sant Bartomeu és la festa gran. La Trobada de Caramelles és una bona manera de mantenir les tradicions i fer país. Jo, quan vivia a Sant Vicenç dels Horts, no les havia vist mai, tot i que els pares recorden les caramelles, i el fet que hi hagi pobles que les vagin mantenint és important. La trobada de Casserres fa que ens reforcem, coneixes altra gent que en canten i et dona força per anar endavant».

El president del Grup Cantaire Sant Bartomeu de Casserres és Enric Genescà, conegut gestor d'assegurances que també forma part del grup directiu de la Federació Catalana d'entitats corals, entitat que aquest any ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi. Genescà explica que «aquesta activitat va començar fa 38 anys arran d'anar a una trobada que es fa a Sant Julià de Vilatorta. Llavors vam decidir organitzar-ne una que no fos un concurs, sinó una trobada no competitiva, i fer-la sempre en dates no coincidents. Per això es fa tres setmanes després de Pasqua». Després de l'èxit de la trobada de caramelles, i per aprofitar la gentada que hi participava, Genescà explica que «es va crear la fira de comerciants, que també ha crescut i que potencia la trobada».