La CUP s'ha proposta renovar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Berga en el proper mandat 2019-2023 si governa la ciutat. Catorze anys després de la seva aprovació, el llibre blanc de la planificació urbanística pràcticament no s'ha desenvolupat i el que s'hi preveia el 2005, quan es va aprovar per substituir l'anterior que datava del 1986, ha quedat en paper mullat i desfasat (vegeu Regió7 del 13 de gener del 2017). En aquest mandat la CUP no ha afrontat la renovació argumentant que hi havia massa fronts oberts en l'àmbit urbanístic i que a curt termini no podia assumir un procés de gran magnitud que pot allargar-se quatre anys. Ho vol fer el proper segons ha explicat Roser Rifà candidata de la CUP en una roda de premsa aquest dijous per explicar els eixos del programa electoral que la formació cupaire ha fet públic aquesta setmana (vegeu Regió7 del 14 de maig). A l'acte hi van participar l'aspirant a l'alcaldia Montse Venturós, el número dos de la llista Aleix Serra, Eloi Escútia, Roser Valverde i Marià Miró.

La modificació del POUM és una de les propostes de la CUP que també inclou reivindicacions històriques com la construcció d'una estació de busos. En el mandat 2011-2015 es va fer un procés participatiu que va determinar dos emplaçament possibles: a la Font del Ros i la part sud de la Rasa dels Molins. Els cupaires que en aquest mandat no han afrontat aquest projecte es proposen el que ja havien anunciat en l'actual legislatura: fer una consulta a la ciutadania per decidir la ubicació. Treure l'actual baixador del capdamunt del passeig de la Pau permetria alliberar la plaça de la Creu i intervenir al carre del Roser ampliant-ne les voreres i plantant-hi arbres per convertir-lo en un passeig. A més, aposten perquè una part del mercat municipal esdevingui un pàrquing i la plaça de les Cols sigui un espai per a vianants que doni entrada al carrer Major.

La CUP continuarà endavant projectes iniciats en aquest mandat com completar el procés perquè l'hospital comarcal Sant Bernabé el gestioni directament la Generalitat a través d'una empresa pública. Fer efectiva la municipalització del servei d'aigües, un procés que ha començat a caminar en aquest mandat o invertir l'ajuda d'1 milió d'euros aconseguida per fer millores al polígon de la Valldan o potenciar les fires de la ciutat. Una de les joies de la corona és la conversió de l'edifici del convent de Sant Francesc en un pol cultural on s'hi encabeixin l'actual biblioteca i l'arxiu, que aplegui les entitats de recerca i disposi d'un espai destinat als artistes.

La Candidatura d'Unitat Popular es proposa la creació d'una regidoria de Feminisme i LGTBI i Societat Inclusiva perquè les polítiques d'aquestes àrees tinguin «un lloc central en l'agenda política de la ciutat».

Un altre dels eixos del programa de la CUP és «l'organització popular». En aquest sentit el seu programa preveu dur a terme les mesures que s'han aprovat en aquest mandat a través del reglament de participació ciutadana presentat fa mig any.