Saber en temps real la ubicació dels salts de les passades de la Patum. Aquesta és una de les funcions de la nova aplicació per a telèfons mòbils que ha impulsat l'Ajuntament de Berga, que és gratuïta i es va presentar ahir.

L'aplicació s'ha fet per donar resposta a la necessitat d'oferir informació immediata i actualitzable sobre la festa, com explica la regidora Mònica Garcia. Per exemple, aquest any, que la majoria de regidors seran nous i no prendran possessió del càrrec fins la setmana abans de la festa, es podrà posar en aquesta aplicació el lloc que triaran per fer el seu salt dimecres. L'aplicació ha estat un encàrrec del patronat de la Patum, que hi ha invertit 6.000 euros, i que ha desenvolupat l'empresa berguedana La Padrina.

Per oferir en directe la ubicació dels salts de les passades de dimecres i dissabte, el tabaler durà un telèfon mòbil al tabal que emetrà la posició per GPS, segons van explicar Miquel Escànez juntament amb el seu germà Albert i Raül de Haro.

L'aplicació oferirà també informació de darrera hora i de servei sobre si, per exemple, plogués i s'haguessin d'aturar els salts o si es produís algun fet que es volgués transmetre amb rapidesa, apunta Mònica Garcia. També s'hi poden trobar els telèfons dels serveis d'emergències, com l'Hospital Sant Bernabé, la Policia Local o l'hospital de campanya de la Patum.

També, a l'agenda es troben els aparcaments de la ciutat, les farmàcies o els llocs d'interès. Un dels objectius de l'app és que serveixi perquè les persones que no coneguin la ciutat puguin planificar l'estada. D'aquí que hi hagi un aparat amb informació sobre la festa, Berga, les comparses, la música, els administradors i que la Patum sigui Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. També s'aconsella sobre com cal saltar i anar vestit en els plens. A més, es pot escoltar la música de la celebració.