L'institut Serra de Noet ha gua-nyat el premi Catalunya Construcció 2019. La candidatura presentada per Joan Fabregat, Avelino Alcocer, Josep Maria Fabregat, Óscar Rodríguez i Josep Malgosa pels treballs de l'institut Serra de Noet a Berga ha estat la guanyadora del Premi Catalunya Construcció 2019 en la categoria d'Innovació en la Construcció. El centre es va posar en servei el 30 d'abril d'enguany.

Aquest centre educatiu «és l'edifici públic més gran» fet a Catalunya amb un sistema constructiu basat en la fusta, i s'han utilitzat panells de fusta contralaminada CLT que «permeten assolir un alt grau de sostenibilitat mediambiental i reduir la demanda energètica». El jurat dels premis va valorar el fet que «tot el projecte es va desenvolupar amb el sistema BIM i programa de representació REVIT, la qual cosa ha permès una excel·lent optimització del procés constructiu». També s'ha aconseguit reduir la producció de residus. El jurat també va valorar «la sostenibilitat de tot el sistema, incrementada per la seva fàcil desconstrucció».

La cerimònia de lliurament de la setzena edició dels Premis Catalunya Construcció va tenir lloc en el marc de la Nit de la Construcció organitzada pel Col·legi d'Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), i que es va celebrar a la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). Enguany s'han presentat 128 candidatures d'equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant el 2017 i el 2018. Després de fer una primera selecció, el jurat va escollir 18 finalistes en les 5 categories professionals i 4 finalistes per als treballs final de grau.